Sučiuptas narkotikų kartelio „Zetas“ lyderis „Z-42“

  • Teksto dydis:

Meksikos pareigūnai trečiadienį sučiupo narkotikų kontrabandininkų kartelio „Zetas“ lyderį Omarą Trevino (Omarą Trevinją), suduodama jau antrą skaudų smūgį tai grėsmingai grupuotei per pastarąją savaitę.

Įtariamasis, žinomas slapyvardžiu „Z-42“, buvo suimtas nė karto neiššovus federalinės policijos ir karių šiaurinio pramonės miesto Monterėjaus prabangiame San Pedro Garsos Garsijos rajone, nurodė pareigūnai.

O.Trevino, už kurio sugavimą buvo siūloma iš viso 7 mln. JAV dolerių (6,3 mln. eurų) atlygis, buvo perėmęs vadovavimą karteliui po to, kai jo brolis Miguelis Angelis Trevino (Migelis Anchelis Trevinjas), žinomas slapyvardžiu „Z-40“, 2013 metų liepą buvo sučiuptas jūrų pėstininkų šiaurės rytinėje Tamaulipaso valstijoje.

Jis laikomas „vienu iš pavojingiausių ir kraugeriškiausių nusikaltėlių Meksikoje“, sakė generalinės prokuratūros tyrimų vadovas Tomas Zeronas (Tomas Seronas) ir pridūrė, jog O.Trevino yra kaltinamas organizuotu nusikalstamumu, žmonių grobimu ir narkotikų kontrabanda.

Praėjus kelioms valandoms po sučiupimo apkūnų kartelio vadeivą, vilkėjusį atlapotus marškinius, iš po kurių matėsi tatuiruotė ant jo krūtinės, du veidus slepiamosiomis spalvomis išsidažę kariai įsodino į šarvuotą automobilį Meksiko oro uoste.

Tuo tarpu praeitą penktadienį vyriausybė sulaukė dar vienos sėkmės, kai buvo sučiuptas labiausiai šalyje ieškomas žmogus – „Tamplierių“ kartelio vadeiva Servando Gomezas (Servandas Gomesas), pravarde „La Tuta“.

Šie areštai yra itin svarbūs Meksikos prezidentui Enrique Penai Nieto (Enrikei Penjai Njeto), šiuo metu viešinčiam Londone, nes jie žymi reikšmingas pergales kovoje su narkotikų karteliais, kai visuomenė piktinasi dėl vyriausybės nesugebėjimo užtikrinti saugumo. Ypač didelę įniršio bangą išprovokavo stringantis tyrimas dėl 43 studentų dingimo ir tikėtino nužudymo.

JAV kovos su narkotikais administracijos vadovė Michele Leonhart (Mišel Leonhart) pasveikino Meksiką, sakydama, kad tas areštas „smogė į „Zetas“ vadovybės struktūros širdį“.

JAV valstybės departamentas buvo pasiūlęs 5 mln. atlygį už informaciją, kuri leistų sučiupti O.Trevino, o Meksika žadėjo sumokėti 2 mln. dolerių.

Šio kartelio vadeivos amžius buvo nurodomas skirtingas: Meksika skelbė, kad jam 38-eri, o Vašingtonas – 41-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano mociutes ismintis

Mano mociutes ismintis portretas
Durniui pinigai- smertis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių