Su V. Putino palaiminimu: „Gazprom“ pradėjo gigantiško dujotiekio tiesimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Vladimiras Putinas stebėjo, kaip pradedama tiesti milžinišką dujotiekį, kuris galės transportuoti iki 400 mlrd. dolerių vertinamų dujų į Kiniją per tris dešimtmečius, kai dujos ims tekėti 2019 metais.

Apie 4 tūkstančių kilometrų ilgio dujotiekį „Sila Sibiri“ (Sibiro jėga) tiesia valstybinis koncernas „Gazprom“, vykdydamas Kremliaus energetikos strategiją, kuria norima atsiriboti nuo europinės dujų rinkos priklausomybės, būtent šiai rinkai šiuo metui tenka didžioji eksporto dalis.

„Dabar tik mes su mūsų draugais kinais dar kartą konstatavome, kad mes pradedame stambiausią projektą pasaulyje. Nieko stambesnio pasaulyje šioje srityje artimiausiu metu nebus“, – taip anot Rusijos žiniasklaidos, pareiškė V.Putinas Kinijos delegacijai, kuriai vadovauja vicepremjeras Zhang Gaoli (Čžan Gaolis), ir būriui „Gazprom“ darbuotojų.

Kaip šeštadienį „Gazprom“ pranešė, ketinama 2018-ųjų pabaigoje pradėti Čajandos dujų telkinio eksploatavimą ir 2019-aisiais jau pasiųsti pirmą dujų porciją į Kiniją. Iš Čajandos telkinio planuojama išgauti po 25 mlrd. kub. metrų dujų per metus.

Prie to paties dujotiekio ketinama prijungti ir vamzdyną iš Kovyktos telkinio.

Vamzdynas bus tiesiamas per Sachos respublikos teritoriją,taip pat Irkutsko ir Amūro sritis bei Žydų autonominę sritį ir Chabarovsko kraštą. Iki 2018 metų pabaigos planuojama nutiesti 2200 kilometrų vamzdyno nuo Čajandos iki Blagoveščensko. Vėliau ketinama sujungti 800 kilometrų vamzdynu Čajandą ir Kovyktą ir dar 1000 kilometrų – iki Chabarovsko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių