Stipriai krenta tiek „Facebook“, tiek „Twitter“ akcijos

  • Teksto dydis:

Socialinio tinklo „Twitter“ akcijos antradienį nėrė žemyn, pasirodžius pranešimams, kad Izraelis žada imtis teisinių veiksmų prieš įmonę, tuo tarpu į skandalą įsipainiojusios „Facebook“ akcijos išgyvena dar vieną sunkią dieną.

Apie 20 val. Lietuvos laiku „Twitter“ akcijos buvo kritusios 12 proc., iki 30,79 dolerio už akciją. Masinį „Twitter“ akcijų išpardavimą įplieskė Izraelio teisingumo ministro Ayeleto Shakedo pareiškimas, kad įmonė nesiima adekvačių veiksmų tam, jog savo platformoje sustabdytų prieš Izraelį nukreiptų pranešimų sklaidą.

A. Shakedas, pasak naujienų agentūros „Bloomberg“, perspėjo apie galimybę imtis teisinių veiksmų prieš „Twitter“.

Šios savaitės pradžioje kenčia ir kito socialinių tinklų milžino „Facebook“ akcijos. Kompanija susilaukė didžiulės kritikos bangos paaiškėjus, kad maždaug 50 mln. socialinio tinklo naudotojų asmeninė informacija pateko į su Donaldo Trumpo rinkimų kampanija susijusios įmonės „Cambridge Analytics“ rankas.

Antradienį „Bloomberg“ paskelbė, kad „Facebook“ tyrimo imsis Federalinė prekybos komisija (FTC). Po šio pranešimo „Facebook“ akcijos prarado 5,3 proc. vertės. Pirmadienį įmonės akcijos buvo smukusios 6,8 proc.

Kartu su „Facebook“ ir „Twitter“ krito ir kiti socialiniai tinklai - „Snap“ prarado 4 proc., o „Pandora Media“ - 3,2 proc.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
" Masinį „Twitter“ akcijų išpardavimą įplieskė Izraelio teisingumo ministro Ayeleto Shakedo pareiškimas, kad įmonė nesiima adekvačių veiksmų tam, jog savo platformoje sustabdytų prieš Izraelį nukreiptų pranešimų sklaidą" - tai gal vis tik ne rusų reikia bijot?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių