„Starbucks“ keičia taisykles: klientais laikys ir nieko neužsisakančius lankytojus

  • Teksto dydis:

Kavinių tinklas „Starbucks“ pakeitė taisykles ir visiems lankytojams leis sėdėti prie staliukų bei naudotis tualetu neatsižvelgiant į tai, ar jie pateikė užsakymą, ar ne. Nuo šiol visi į „Starbucks“ kavinės teritoriją įžengę žmonės bus laikomi jos klientais.

Šis „Starbucks“ sprendimas sukėlė prieštaringą reakciją, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Dalis komentuotojų nuogąstauja, kad klientams, kurie apmokėjo savo užsakymą, neužteks vietų, o kai kuriuose rajonuose kavinėse pradės rinktis benamiai ir narkomanai.

„Atrodo, kad „Starbucks“ savo kavines paverčia benamių prieglaudomis. Jie turi gerą kavą, bet silpną vadovybę“, – mano pensininkas iš Viskonsino Ronas Raduechelas (Ronas Radučelas). Jis pareiškė, jog tinklo kavinėse nebesilankys.

Tuo tarpu daugelis pagyrė „Starbucks“, kurios politiką pavadino labai humaniška.

Naujosios taisyklės buvo parengtos po Filadelfijoje įvykusio nemalonaus incidento.

Balandžio 12 dieną policija sulaikė du juodaodžius vyrus, kurie, nepateikę užsakymo, sėdėjo vienoje iš tinklo kavinių. Darbuotojai paprašius išeiti iš kavinės, jie atsisakė tai padaryti, nes laukė atvykstančio trečio vyro, kad kartu pateiktų užsakymą.

Gegužės pradžioje „Starbucks“ jiems išmokėjo kompensaciją, kurios suma neskelbiama, ir taip pat pasiūlė galimybę nemokamai internetu studijuoti universitete.

Pasak „Starbucks“ darbuotojų, neaiškių taisyklių dėl užsakymo nepateikiančių lankytojų problema egzistavo jau seniai. Be to, įvairiuose JAV regionuose atsižvelgiant į paklausą galėjo būti taikomos nevienodos taisyklės. Taigi incidentas Filadelfijoje paskatino spręsti šį klausimą.

„Starbucks“ teigia, jog dabar darbuotojams bus pateikti išsamūs nurodymai, kaip elgtis, jeigu lankytojai nederamai elgiasi, pavyzdžiui, rūko, vartoja narkotikus ar alkoholinius gėrimus, naudoja tualetą ne pagal paskirtį arba miega. Jeigu padėtis taps nebevaldoma, darbuotojai turės kreiptis į skubios pagalbos tarnybas.

Gegužės 29 dienos vakare visos „Starbucks“ kavinės Jungtinėse Valstijose – o jų yra daugiau kaip 8 tūkst. – kelioms valandoms sustabdys darbą, nes maždaug 175 tūkst. darbuotojų bus surengtas instruktažas apie rasinį nešališkumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomi statistika: KUO daugiau šalis suvartoja kavos, TUO labiau ji klesti!

Senoks

Senoks portretas
Lietuvoj pagal gyventoju skaičių turetu būti apie 80 kavinių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių