Vokietijoje pradėtas tyrimas prieš „Facebook“ įkūrėją

  • Teksto dydis:

Vokietijos prokurorai pradėjo tyrimą prieš socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą (Marką Zukerbergą) dėl įtarimų skatinant tautinę nesantaiką. Apie tai šeštadienį pranešė Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“.

Leidinio duomenimis, tarp įtariamųjų taip pat yra kompanijos generalinė administracijos direktorė Sheryl Sandberg (Šeril Sandberg) ir pagrindiniu kompanijos lobistu įvardijamas Europos politikos direktorius Richardas Allanas (Ričardas Alanas) ir jo kolegė Berlyne Eva-Maria Kirschsieper (Eva-Marija Kiršziper).

Skelbiama, kad bylą inicijavo vokiečių advokatas Chan-jo Jun (Čanas Džo Junas), kuris jau seniai kovoja su neapykantos skatinimu „Facebook“ tinkle.

Remiantis Vokietijos įstatymais, socialiniai tinklai privalo ištrinti bet kokias žinutes, kurios skatina smurtą ar neapykantą. Tačiau, pasak minėto advokato, „Facebook“ neištrynė dešimčių smurtą ir neapykantą skatinančių pranešimų, apie kuriuos jis informavo socialinį tinklą. Pranešimai susiję ir su Holokaustu, kitais nusikaltimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių