„SpaceX“ pavyko istorinis galingos raketos paleidimas

  • Teksto dydis:

Kosminių technologijų bendrovė „SpaceX“ pirmadienį paleido savo galingą raketą „Falcon 9“ ir vėliau ją nutupdė stačią, pirmąkart sėkmingai atlikusi tokį manevrą, siekiant padaryti raketas daug kartų panaudojamas kaip lėktuvus.

„Falcon“ („Sakalas“) nusileido“, – pranešė komentatorius, o „SpaceX“ būstinėje Hortono mieste Kalifornijoje susirinkę žmonės džiaugsmingai plojo ir šaukė.

„SpaceX“ tiesioginėje vaizdo transliacijoje matėsi, kaip pirmoji raketos pakopa nusileidžia Kanaveralo kyšulyje Floridoje.

Aukšta balta raketa leidosi įjungusi variklius, o iš jos besiveržianti liepsna nušvietė nakties padangę.

Transliacijoje matėsi, kad raketa stabiliai nusileido ant žemės.

Vėliau komentatoriai nurodė, jog ta raketa sėkmingai iškėlė į orbitą 11 palydovų, priklausančių pasaulinei ryšių bendrovei ORBCOMM.

„Falcon“ pirmosios pakopos nusileidimas patvirtintas, – „SpaceX“ parašė savo „Twitter“ žinutėje. – Visi 11 ORBCOMM palydovų iškelti į numatytas orbitas.“

Keli mėginimai nutupdyti „Falcon 9“ pirmą pakopą ant vandenyne plūduriuojančios platformos buvo nesėkmingi: raketa arba smarkiai rėždavosi į laivą, valdomą per atstumą, arba nuvirsdavo.

Tačiau „SpaceX“ tvirtino, kad kiekvienas bandymas padėdavo inžinieriams vis labiau priartėti prie sėkmingo sprendinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Gal kas nors zinot kodel JAV is Rusijo pirks RD-180 raketu variklius uz simtus mil. $ .Rusai teigia , kad JAV nesugeba pasigaminti tokiu varikliu ir nepasigamins artimiausiu laiku . As manau , kad Rusu raketoms "Kalibr", "Bulava","Jasen" "Iskander" ir kt . nenumatomas daugiakartinis panaudojimas ir vertikalus nusileidimas ?

expertas

expertas portretas
na bet rusu raketos 10 kart pigesnes :)

Gytautas

Gytautas  portretas
Rusams tik pasvajoti ju raketos tik pakyla ir tai dar ne visos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių