Sniegas kelia sumaištį visoje Europoje

Atsinaujinęs sniegas ir stiprus vėjas sekmadienį sukėlė sumaištį ir sutrikdė keliones visoje Europoje, praneša įvairių šalių pareigūnai.

Vokietijoje labiausiai nukentėjo šiauriniai regionai, kur keliai ir geležinkeliai vietomis yra neišvažiuojami dėl pūgos, privertusios šimtus žmonių praleisti naktį savo automobiliuose ar palikti juos tiesiog kelyje.

"Situacija yra dramatiška, bent jau kalbant apie šalies šiaurę, - televizijai NTV sakė Maxi Hartungas iš Vokietijos automobilininkų asociacijos. - Greitkelyje A20 žmonės buvo įstrigę valandų valandas".

Visoje šalyje iškrito sniegas: Leipcige Vokietijos rytuose jo danga yra 29 cm storio, o netoliese esančiame Berlyne - 27 cm storio. Hamburge šalies šiaurės vakaruose susidarė 12 cm storio sniego danga, nuo išorinio pasaulio atkirsta dešimtys kaimų Baltijos jūros salose.

Nuo vidurnakčio iki 10 val. 20 min. vietos (11 val. 20 min. Lietuvos) laiku Frankfurto oro uoste, kuris pagal aptarnaujamų skrydžių skaičių yra trečias Europoje, buvo atšauktas 61 skrydis. Šeštadienį buvo atšaukti 255 skrydžiai.

Darbininkai stengiasi išlaikyti visus tris kilimo ir tūpimo takus tinkamus naudoti, bet net ir tiems keleiviams, kuriems pasiseka išvykti, tenka papildomai laukti vidutiniškai po valandą, sakė Frankfurto oro uosto atstovas. Kitų oro uostų darbas taip pat buvo sutrikdytas.

Penktadienį, prieš pūgas, vokiečiai buvo perspėti prisipirkti pakankamai maisto ir vaistų maždaug keturioms dienoms ir pasirengti niekur neiti iš namų, nebent tai būtų būtina.

Tuo tarpu Didžiąją Britaniją užklupo didžiausi per 30 metų šalčiai, dėl kurių šeštadienį Hitrou oro uoste buvo atšaukta 50 artimųjų skrydžių.

Londone šeštadienį, pirmą kartą per maždaug 140 metų, dėl šalčio teko uždaryti rekreacijai skirtą Serpentino ežerą Haid parke.

Dublino oro uostas dėl gausaus sniego buvo uždarytas keturias valandas.

Neįprastai sunkias meteorologines sąlygas nulėmė retas derinys, kai žemo slėgio sritis, nešanti į šiaurę palyginti šiltą ir drėgną orą iš Viduržemio jūros regiono, susidūrė su šaltu oru iš šiaurės ir rytų, sakė Michelis Dalozas iš "Meteo Franc".

Nyderlandų meteorologai sekmadienį perspėjo, kad šalies keliai bus slidūs ir pustomi, kad oro temperatūra bus apie nulį laipsnių ir kad pūs stiprus vėjas.

Olandijos nacionaliniai geležinkeliai artimiausioms trims dienoms pasiūlė specialią 40 proc. nuolaidą kelionėms ne piko metu, kurią pavadino "druskos bilietais", turėdami omenyje nedideles druskos keliams barstyti atsargas.

Tuo tarpu Kroatijoje ir kaimyninėje Bosnijoje dėl liūčių ir tirpstančio sniego kai kur kilo potvyniai.


Šiame straipsnyje: žiemasniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių