Sniegas Europoje sukėlė tikrą chaosą

Europoje šeštadienį kilo chaosas dėl kai kur prieš Kalėdas iškritusio gausaus sniego, kuris sutrikdė kelių ir geležinkelių eismą, oro uostų darbą.

Traukinių eismas Didžiąją Britaniją ir žemyninę Europos dalį jungiančiu tuneliu buvo sustabdytas dėl trijų sugedusių keleivinių traukinių "Eurostar", kurie blokavo abi linijas ir kurių keleiviai evakuojami, pranešė operatorė "Eurotunnel". "Eurostar" paskelbė, kad eismas iki popietės buvo sustabdytas dėl sniego.

Prasti orai paveikė žemyną nuo Britanijos iki Juodosios jūros, dėl jo taip pat buvo uždarytos mokyklos, sutriko elektros tiekimas.

"Eurotunnel" nurodo, kad susidariusi padėtis neturi precedento ir kad visą naktį iš ilgiausio pasaulyje po jūros dugnu nutiesto tunelio buvo evakuojami keleiviai. Maždaug 1,2-1,3 tūkst. keleivių iš viename tunelyje esančių dviejų traukinių turėjo būti evakuoti iš kito tunelio atsiųstu sąstatu, sakė kompanijos atstovas.

Kitame tunelyje esantis trečias traukinys turėtų būti išstumtas vėliau. Anksčiau sugedęs ketvirtas traukinys buvo nutemptas į Londoną.

"Dėl oro sąlygų, sniego ir didelio šalčio susidūrėme su didelėmis problemomis dėl mūsų traukinių", - sakė "Eurostar" atstovas.

Pasak jo, traukiniai sugedo dėl temperatūrų lauke ir šiltame tunelyje po Lamanšo sąsiauriu skirtumo.

Atstovas pridūrė, kad sutrikimai tęsis visą šeštadienį. "Labai patariame keleiviams nekeliauti. Dėl prasto oro eismo apimtis bus sumažinta", - sakė jis.

Prancūzijoje pūgos smarkiai sutrikdė gyvenimą Paryžiuje, kurio oro uostuose vėluoja skrydžiai. Šalyje dėl oro sąlygų lėčiau važinėja greitieji traukiniai TGV.

Prancūzų meteorologai perspėjo, kad savaitgalį daug kur šalies šiaurėje, taip pat - Prancūzijos Alpėse ir Korsikos saloje, laukiama daugiau sniego.
Pareigūnai pranešė, kad netoli Paryžiaus mirtinai sušalo vienas benamis, o Prancūzijos centriniame regione miręs kitas benamis tikriausiai taip pat tapo šalčio auka.

Britanijoje penktadienį nedirbo maždaug 1,5 tūkst. mokyklų, kurias lanko daugiau kaip 500 tūkst. vaikų. Tuo tarpu Anglijos šiaurės vakaruose be elektros liko maždaug 3 tūkst. namų. Uždaryti keli keliai, smarkiai vėluoja traukiniai.

Anglijos pietryčiuose esančiame Kente vienai porai penktadienį pavyko susituokti nepaisant gausaus sniego - jie paskambino į vietos radijo stotį ir sulaukė ne vieno savanorio su visureigiais, kurie nuvežė 40 svečių į jungtuvių ceremoniją.

"Kai visi tie žmonės pradėjo rinktis ir mes supratome, kad galime susituokti, tai buvo tiesiog neįtikėtina. Tai buvo išsipildžiusi svajonė", - sakė nuotaka Karen Rawlins (Karen Rolins).
Rumunijoje sniegas taip pat sukėlė didelių transporto problemų ir sutrikdė elektros tiekimą. Dauguma skrydžių iš Bukarešto oro uosto vėlavo, kai kurie - po pustrečios valandos; iš sostinės neišvažiavo daug traukinių.

Belgijoje Briuselio tarptautiniame oro uoste dėl sniego ir apledėjusių takų buvo atšaukta dešimtys skrydžių, o dar dešimtys vėlavo.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių