Smogas virš Maskvos ėmė sklaidytis

Dūmai nuo Pamaskvio gaisrų Rusijos sostinėje pirmadienį popiet kiek išsisklaidė, miesto centre degėsių kvapo jau beveik nesijaučia.

Kaip iš įvairių Maskvos rajonų praneša agentūros "Interfax" korespondentai, dūmai pamažu traukiasi, jau matyti saulės spinduliai.

Matomumas Sodų žiedo rajone siekia daugiau kaip 2 kilometrus.
Kai kuriuose miesto rajonuose išliko degėsių kvapas, bet kituose jis beveik nejaučiamas.

Tuo tarpu Hidrometeorologijos centro direktoriaus pavaduotojas Dmitrijus Kiktevas pareiškė, kad smogas ir gaisrų degėsių kvapas išliks Maskvoje mažiausiai iki šios savaitės pabaigos, nors sostinėje ir bus kiek vėsiau.

"Aš manau, kokių nors revoliucinių pokyčių kol kas nebus. Rytoj pūs pietryčių vėjas, o tai nesėkminga kryptis, 11 dieną - pietų, todėl aš labai abejoju, kad šiomis dienomis kas nors pasikeis", - sakė D.Kiktevas.

"Antrojoje savaitės pusėje vėjas bus silpnas, nepastovus, vadinasi, jis vargu ar nupūs smogą", - pridūrė jis.

Pasak D.Kiktevo, po kelių dienų, rugpjūčio 13-14 dienomis, kiek nukris temperatūra. "Dieną bus 30-35 laipsniai, tai kiek vėsiau nei buvo iki šiol. Temperatūra bus žemesnė, bus lengviau", - sakė meteorologas.

"Tačiau dūmai, matyt, liks virš Maskvos, jiems kol kas nėra kur dėtis", - pridūrė jis.
Tuo tarpu orų centro "Fobos" atstovai kiek anksčiau sakė, kad Maskvos gyventojai jau antradienį gali tikėtis ilgai laukto išsigelbėjimo nuo neregėtos kaitros, smogo ir degėsių kvapo, nes atėjęs iš šiaurės vakarų atmosferos frontas nuneš nuo sostinės gaisrų dūmus į Pamaskvį.

Kaip paaiškino D.Kiktevas, "Fobos" naudoja JAV meteorologijos tarnybos informaciją, ir tai, kad šie duomenys skiriasi nuo Hidrometeorologijos centro prognozių, rodo, kad situacija neaiški.


Šiame straipsnyje: gaisraiRusijasmogasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių