Slovakijos premjeras: „Brexit“ bus skausmingas pačiai Britanijai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga pasistengs, kad vadinamasis „Brexit“ būtų „labai skausmingas“ Didžiajai Britanijai, Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico (Robertas Ficas) pareiškė pirmadienį paskelbtame interviu ir pridūrė, kad Londonas „blefuoja“ apie savo derybines galias.

„ES pasinaudos šia galimybe, kad galėtų visuomenei parodyti: „Paklausykit, žmonės, dabar jūs pamatysite, kodėl svarbu yra likti ES. Tokia bus (ES) pozicija“, – interviu „Financial Times“ sakė R. Fico, kurio šalis dabar pirmininkauja Bendrijai.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Teresa Mei) ne kartą yra sakiusi, kad Britanija sėkmingai išstos iš Europos Sąjungos, bet dar turi apsispręsti, ar ji darys spaudimą siekdama išsaugoti prieigą prie ES bendrosios rinkos, ar sugriežtinti imigracijos kontrolę.

„Jie blefuoja, – sakė R. Fico, kalbėdamas apie Londono pasitikėjimą savimi. – Net jeigu jie yra penkta pagal dydį ekonomika pasaulyje – aš suprantu jų finansinę svarbą – (išstojimas) bus labai skausmingas Jungtinei Karalystei“.

Penktadienį vykusiame ES viršūnių susitikime Britanijos atstovai nedalyvavo. Šis susitikimas buvo jau antras po birželį įvykusio referendumo Didžiojoje Britanijoje, per kurį šalies gyventojai pasisakė už pasitraukimą iš ES.

Slovakijos sostinėje Bratislavoje ES lyderiai susitarė per pusę metų sukurti naują „viziją“, kuri padėtų atkurti pasitikėjimą Bendrija ir jos vienybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Penkta pasaulio ekonomika neprazus. ES tai tikrai didele ekonomine netektis. Bet britai tikrai isgyvens. Kam vel tie kvaili gasdinimai apie "skausminga" Brexit???

DJ

DJ  portretas
BREXIT yra Anglijos naikinimo pabaiga kurią vykdė ES su Gancija priešakyje !. Anglai pagaliau nustojo būti Gancijos paspirtukai !.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių