Skandalingasis Filipinų prezidentas susitiko su „didvyriu“ V. Putinu

  • Teksto dydis:

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte (Rodridas Dutertė) šeštadienį susitiko su vyru, kurį vadina didvyriu, – Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu – ir skundėsi dėl JAV „dviveidiškumo“, „priekabiavimo“ ir užsienio karų.

Viešai žavėjimosi Rusijos prezidentu neslepiantis R. Duterte pareiškė, kad Šaltasis karas atskyrė šias dvi šalis, nes Filipinai – buvusi JAV kolonija – istoriškai buvo priskiriama prie Vakarų.

Tačiau viskas pasikeitė dabar, kai jis tapo prezidentu, sakė R. Duterte.

Birželį prezidento pareigas pradėjęs R. Duterte prakalbo apie karinio aljanso su Jungtinėmis Valstijomis nutraukimą ir ne kartą kartojo, kad artėja prie Kinijos ir Rusijos bei nori vykdyti nepriklausomą užsienio politiką.

„Viskas buvo gerai, kol buvo gerai“, – apie Filipinų „atsiskyrimą“ nuo Jungtinių Valstijų sakė R. Duterte.

„Pastaruoju metu matau, kad tos Vakarų šalys priekabiauja prie mažesnių šalių. Ir ne tik. Jos yra tokios veidmainės“, – 45 minutes trukusio susitikimo Peru sostinėje Limoje vykusio Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo organizacijos (APEC) viršūnių susitikimo metu sakė Filipinų prezidentas.

„Ir, rodos, kad jie pradeda karą, tačiau patys kariauti nenori. Štai kas yra blogai su Amerika ir kitomis šalimis. Jos kariauja kitose šalyse – Vietname, Afganistane ir Irake ir dėl vienos priežasties, jog ten yra masinio naikinimo ginklų, nors jų ten nėra“, – sakė Filipinų lyderis.

Jis taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „privertė“ siųsti savo karių į karą Vietname ir Irake.

Ginklai, moterys ir V. Putinas

R. Duterte susikūrė nesismulkinančio lyderio įvaizdį ir praėjusį mėnesį pareiškė, kad „mano didžiausias didvyris yra V. Putinas“. Jis taip pat sakė, kad juos su V. Putinu vienija aistra ginklams ir moterims. Taip pat jis dažnai keiksnoja JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą), Jungtinių Tautų vadovą Ban ki-mooną (Ban Kimuną) bei Europos Sąjungą.

Praleido vakarienę

Verta paminėti, kad R.Duterte nedalyvavo šeštadienio vakarą surengtoje iškilmingoje vakarienėje ir šeimininkams pranešė sergantis.

Manoma, kad viešbutyje likęs Filipinų prezidentas norėjo išvengti nejaukaus susitikimo su B, Obama, kuris rugsėjį atšaukė susitikimą su R. Duterte po to, kai šis pavadino jį „kalės sūnumi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tas indenu"vadas"persunktas neapykanta,nes klausosi TIK RTR kanala,kur jam smegenis KASDIEN PUDRINA isteriskasis zyrnovskis,kiseliovas,solovjovas-rusiska"lakstingala"ir"objekyyvioji" melagiu laida vremia....

Arvydas

Arvydas portretas
tegul dziaugiasi ,kad tas "didvyris" gyvena ne jo kaiminysteje,nes kitaip isspirtu durys,isprievartautu zmona ir dukra,gerai paciam ikrestu i kaili ir dar uz tai susimoketi turetum.Tai amerikieciai tuomet pasirodytu kaip angeleliai...

Duterte

Duterte portretas
visiškai teisus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių