Skandalas tęsiasi: reikalaujama Finansų inspekcijos paaiškinimų dėl „Swedbank“

Švedijos finansų ministerija pareikalavo Finansų inspekcijos (FI) paaiškinti, kodėl viename didžiausių šalies bankų – „Swedbank“ – kilo pinigų plovimo skandalas, praneša „Bloomberg“.

Po Švedijos parlamento finansų komiteto posėdžio ketvirtadienį Finansų ministerijos valstybės sekretorius Ulfas Holmas sakė labai rimtai vertinantis kaltinimus „Swedbank“ ir, tikino jis, susitiks su generaliniu FI direktoriumi, kad šis paaiškintų pastarojo meto įvykius.

Pasak U. Holmo, vyriausybė pernai skyrė papildomų lėšų inspekcijai, kad ši efektyviau stebėtų pinigų srautus. Kartu U. Holmas pasveikino FI dėl jos savikritikos, esą inspekcijos atstovai tikino, kad FI turėjo labiau bendradarbiauti su šalimis, kuriose Švedijos bankai turi filialus.

„Pinigų plovimas dažnai yra tarptautinis reikalas, į kurį įsipainioja kelios šalys, todėl būtina stiprinti bendradarbiavimą tarp šalių“, – sakė Finansų ministerijos pareigūnas. Jo teigimu, vyriausybė dėl „Swedbank“ situacijos turi visų parlamentinių partijų palaikymą, ir nė viena partija neatmeta galimybės griežtinti reguliavimą.

Parlamento Finansų komiteto pirmininkas Fredrikas Olovssonas su FI generaliniu direktoriumi susitiks kovo 7 d., paskelbė komiteto vicepirmininkė Elisabeth Svatesson.

„Kėliau FI klausimą ir reikalavau, kad kitą savaitę jie ateitų į komitetą, kad galėtume išgirsti jų poziciją šiuo klausimu ir jų nuomonę, kaip būtų galima stiprinti bendradarbiavimą tarp skirtingų šalių institucijų, nes pinigų plovimas beveik visada vyksta pinigų srautuose tarp valstybių“, – sakė E. Svatesson.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lota

Lota portretas
Visi juodi pinigai eina per ofšorus, o įstatymai jų pusėj, nepaklausi, nei kas juos valdo, nei kas tuos pinigus išsigrynina , žodžiu, vsio zakonno. Jei įstatymai nebus pakeisti, nieko gero nelauk.

Pas

Pas  portretas
Pas ka pinigai tasir valdo paprasta zmogeli uz kiekviena grasi smauge o kurie milionus plauna tu niekada nemato zydu biznis nieko nepadarysi jiems viskas galima o gojams spyga

mafija

mafija portretas
cia mafija ten mafija visur ir iteisinta valstybine ir/vsio zakonno/...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių