Skandalas: NSA šnipinėjo Jungtines Tautas

  • Teksto dydis:

Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ pareiškė, kad JAV nacionalinio saugumo agentūra (NSA) slapta stebėjo Jungtinių Tautų (JT) vidinių vaizdo konferencijų sistemą, kurios signalų šifrą perprato praeitais metais.

Leidinys sekmadienį nurodė, kad dokumentai, kuriuos žurnalas gavo iš Amerikos žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno (Edvardo Snoudeno), rodo, kad NSA dešifravo Niujorke įsikūrusios JT būstinės sistemą praeitą vasarą.

Straipsnyje, kuriame cituojami nutekinti NSA dokumentai, sakoma, kad šis žingsnis „dramatiškai padidino duomenų iš vaizdo konferencijų (gavimą) ir galimybę dešifruoti duomenų srautą“.

Kaip rašo „Der Spiegel“, per tris savaites NSA dešifruojamų JT vaizdo konferencijų duomenų srautas padidėjo nuo 12 iki 458.

E.Snowdeno nutekinta medžiaga atskleidė detalių apie JAV pasaulinį šnipinėjimo aparatą, provokuodama tarptautinius debatus dėl Amerikos žvalgybos ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pačios

pačios portretas
JT nėra šventos, vadinasi, reikia žinoti, kas ten vyksta. Puikiai žinome, kas yra JT narės, todėl nesistebiu jų patikra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių