Iš Sirijos prezidento žmonos bus atimta Britanijos pilietybė?

  • Teksto dydis:

Įstatymų leidėjai ragina vyriausybę atimti Didžiosios Britanijos pilietybę iš Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) žmonos už tai, kad ji palaiko brutalų savo vyro režimą.

Liberalų demokratų partijos parlamentaras Tomas Brake'as (Tomas Breikas) sekmadienį sakė, kad Asma al Assad (Asma Asad) naudojasi savo tarptautiniu žinomumu „barbariškam Damasko režimui ginti“.

„(Užsienio reikalų sekretorius) Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ragino kitas šalis padaryti daugiau dėl Sirijos, bet pati Britanijos vyriausybė galėtų pasakyti Asmai al Assad: „Liaukitės naudotis savo padėtimi barbariškiems veiksmams ginti arba neteksite mūsų pilietybės“, – sakė T.Brake'as.

Tai jis pareiškė netrukus po to, kai B.Johnsonas laikraštyje „The Sunday Telegraph“ publikuotame straipsnyje pavadino Sirijos prezidentą „užkietėjusiu teroristu“ ir paragino Damasko sąjungininkę Rusiją nutraukti savo paramą B.al Assadui.

Kiek anksčiau panašią poziciją dėl A.al Assad išsakė valdančiosios Konservatorių partijos parlamentaras Nadhimas Zahawi (Nazimas Zahavis).

„Atėjo laikas panaudoti prieš B.al Assadą visus turimus svertus, įskaitant ponią A.al Assad, kuri taip pat priklauso propagandos mašinai, vykdančiai karo nusikaltimus“, – sakė N.Zahawi, kurį cituoja „The Sunday Telegraph“.

Asma al Assad, kuri anksčiau buvo pelniusi Vakarų pagarbą kaip pažangi žmogaus teisių aktyvistė, neteko palankios tarptautinės reputacijos dėl paramos savo vyrui nuo 2011 metų Sirijoje vykstančiame pilietiniame kare, kuris jau nusinešė per 320 tūkst. gyvybių.

41 metų moteris, kuri, kaip manoma, turi dvigubą Didžiosios Britanijos ir Sirijos pilietybę, per retus B.al Assado pasirodymus viešumoje visuomet stovi greta vyro, o prezidentūros „Instagram“ paskyroje dažnai publikuoja asmenukes su režimo šalininkais.

Apie poros vestuves buvo paskelbta praėjus pusmečiui po to, kai B.al Assadas 2000 metų liepą stojo prie šalies vairo.

Kaip tvirtina Britanijos liberalų demokratų parlamentarai, A.al Assad parama jos vyro režimui suteikia pagrindą atimti iš moters Jungtinės Karalystės pilietybę.

„Jei Asma toliau gins B.al Assado žudikiškus veiksmus, Jungtinės Karalystės vyriausybės pareiga bus atimti iš jos pilietybę, nes priešingu atveju bus demonstruojama, kad jos veiksmai nesikerta su gyvybiškai svarbiais Jungtinės Karalystės interesais“, – pažymėjo T.Brake'as.

Jis ketina parašyti laišką vidaus reikalų sekretorei Amber Rudd (Amber Rad), kurima išdėstys Liberalų demokratų partijos poziciją šiuo klausimu.

Vidaus reikalų ministerija nekomentavo, ar vyriausybė imsis veiksmų prieš A.al Assad, kuri anksčiau dirbo „Deutsche Bank“ ir „JP Morgan“ analitike.

„Negalime aptarinėti atskirų atvejų, bet vidaus reikalų sekretorė gali atimti pilietybę iš asmenų, jei tai reikalinga dėl visuomenės gerovės“, – nurodė ministerijos atstovas spaudai.


Šiame straipsnyje: SirijaBritanijaAsma al Assad

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vau ... tai kas dabar bus ??? Asma Asad -jau turetu raudot pradet ..ar pasiulyt lyberastuj Tomuj Breikuj susikist y sikna ta britiska pilietybe ?

jau visai

jau visai  portretas
politikai su protu susipyko.Dėl to,kad žmona myli savo vyrą,tai reik atimti pilietybę.Durniau ir būt negali.Tuo labiau,tokiais veiksmais parodoma,kad JK panašaus mąstymo kaip ir JAV,įsivaizduoja ,kad jie pasaulio bamba.

...

... portretas
Dar vienas akivaizdus pavyzdys kad daugiapilietininkų būtu NEGALI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių