Sirijos armija atkovojo didumą Damasko iš sukilėlių

Sirijos valdančiojo režimo pajėgos pirmadienį paskelbė po savaitę trukusių įnirtingų mūšių atkovojusios didesnę dalį Damasko iš sukilėlių, kurie panaudoja partizaninio karo taktiką sostinėje, pranešė ir aktyvistai, ir režimo šaltiniai.

„Deja, režimo pajėgos perėmė beveik visos sostinės kontrolę. Dar tęsiasi susirėmimai pietiniame Kadamo rajone ir Derijoje“, - sakė Omaru pasivadinęs aktyvistas agentūrai AFP „Skype“ ryšiu.

„Damaske Laisvosios Sirijos armijos (LSA) karių dar yra, bet jie dabar slapstosi“, - pridūrė jis.

Su režimo kovojančiųjų aktyvistė Lena al-Shami (Lena Šami) sakė, kad virš jos gyvenamojo Mazė rajono Damasko vakaruose karts nuo karto praskrenda sraigtasparniai.

„Režimo pajėgų yra visur, bet tai nereiškia, kad jos kontroliuoja miestą“, - pažymėjo L.al-Shami, nes, anot jos, LSA laikosi partizanų strategijos.

Tuo tarpu saugumo šaltinis Damaske tvirtina, kad vyriausybės armija jėga atkovojo kai kuriuos miesto rajonus, o kituose reidai tęsiami, kaip pavyzdžiui Kfar Susoje.

Britanijoje įkurtos žmogaus teisių organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad „režimo pajėgos perėmė kai kurių rajonų kontrolė, o kituose tebėra sukilėlių“.

Valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad režimo pajėgos „atkūrė tvarką“ Razio pakraščiuose, kur „apsupo ir nukovė daug teroristų“.

Valdančiojo režimo pajėgos buvo sustiprintos pirmadienį keliuose Damasko rajonuose, kurie per naktį buvo apšaudomi, sakė aktyvistai ir AFP reporteris.


Šiame straipsnyje: SirijaDamaskassukilėliaiarmija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių