Sirijoje surinktų pavyzdžių analizė gali užtrukti iki trijų savaičių

Jungtinių Tautų (JT) inspektorių, kurie Sirijoje tyrė įtariamą cheminių ginklų panaudojimą, surinktų pavyzdžių analizė gali užtrukti „iki trijų savaičių“, šeštadienį paskelbė Organizacija už cheminių ginklų uždraudimą (OPCW).

„Šios komandos surinkti įrodymai dabar bus analizuojami laboratorijoje ir techniškai vertinami“, – nurodė organizacija, įsikūrusi Hagoje, į kurią šeštadienį atvyko inspektorių komanda.

„Šios procedūros gali užtrukti iki trijų savaičių, kad būtų užbaigtos sistemingai, tvarkingai ir objektyviai“, – sakoma pranešime.  

Pareiškime priduriama: „Bus dedamos visos pastangos šiam procesui paspartinti. Jų ataskaitą Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui pateiks dr. Okė Selstriomas“.

Vokietijos vyriausybės lėktuvas anksčiau šeštadienį atskraidino JT cheminių ginklų tyrėjus į Roterdamą, iš kur jie automobiliu buvo nuvežti į Hagą.

13 inspektorių, baigę tyrimą dėl įtariamo cheminių ginklų panaudojimo rugpjūčio 21 dieną netoli Sirijos sostinės, anksti šeštadienį išvyko iš Damasko ir automobiliu nuvažiavo į Libaną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių