Sirija: be garantijų jokio pajėgų atitraukimo nebus

Sirijos vyriausybė be opozicijos „rašytinių garantijų“ neatitrauks savo pajėgų iš protestuojančių miestų, sakoma sekmadienį paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Sakyti, kad Sirija balandžio 10 dieną atitrauks savo pajėgas iš miestų, yra netikslu, (tarptautinis pasiuntinys) Kofi Annanas dar nepateikė rašytinių garantijų dėl to, kad ginkluotos teroristų grupės sutinka sustabdyti visą smurtą“, - sakoma jame.

Ketvirtadienį Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba formaliai patvirtino balandžio 10 dienos datą kaip terminą pajėgoms ir sunkiajai ginkluotei iš Sirijos miestų išvesti, tačiau Damaskas penktadienį sakė, kad po to, kai buvo pasiektas susitarimas su JT ir Arabų Lygos pasiuntiniu K.Annanu, padaugėjo „teroro aktų“.


Šiame straipsnyje: Sirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV tankų demokratija

JAV tankų demokratija portretas
Galimybė išlikti TIKRAI nepriklausomiems nuo JAV ir pasaulinio imperializmo (NATO) – vienintelė - turėti atominį ginklą. Tik jis kol kas atbaido maitvanagius... Irake S. Huseinas pasidavė JAV ir tarptautiniam spaudimui, įsileido "stebėtojus", sunaikino savo raketas, atsisakė kurti atominį ginklą ir... buvo apkaltintas atominio ir cheminio ginklo gamyba. Irakas okupuotas, S. Huseinas pakartas ir paskelbta, kad jokių ginklų nerasta... Mat, nesuveikė CŽV provokatorių bandymas įvežti į Iraką branduolinių medžiagų - juos apgavo Huseino žvalgybininkai... Irako niokojimas tebesitęsia iki šiol. Libijoje M. Kadafis sukūrė pasiturinčią valstybę, deja, draugais pasirinko JAV ir ES, kurių vadovai draugiškai apsikabinę su M. Kadafiu, pozuodavo prieš reporterius... Tai truko tol, kol M. Kadafis klusniai vykdė savo „draugų“ nurodymus. Vos tik jis parodė savarankiškumą, siekdamas sukurti vieningą Afrikos sąjungą ir valiutą, kad atsiribotų nuo žlungačio dolerio, tuoj buvo apkaltintas teroru prieš civilius. CŽV ir ES slaptųjų tarnybų vadovaujami samdiniai, padedant NATO aviacijai, M. Kadasfį nuvertė ir sušaudė... Milžiniška JAV ginklų pramonė gamina didžiulius įvairiausių ginklų kiekius. Vieną dieną ateina laikas, kad būtina atlaisvinti sandėlius ir panaudoti tą produkciją. Tada ir prasideda JAV tankų "demokratijos" eksportas į Vietnamą, Kambodžą, Nikaragua... Afganistaną, Iraką, Libiją... Kokie 665 000 lavonu Irake (pagal "Lancet") ir dar keliskart daugiau suluošintų invalidų - smulkmena. Ko nepadarysi vardan tos stebuklingos idėjos, vadinamos DEMOKRATIJA. Geriausiam JAV draugui Izraeliui irgi reikia periodiškai atnaujinti iš JAV gaunamą ginkluotę. Kaip ta proga "nepaauklėsi" nekenčiamų arabų ar persų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių