Sirija: Assadas sutiktų derėtis su opozicija?

Sirijos vyriausybė sutiktų derėtis su opozicinėmis grupėmis, siekiant užbaigti konfliktą, pirmadienį pareiškė Sirijos ambasadorius Irane, bet perspėjo, kad deryboms turėtų vadovauti prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas), o sukilėliai greičiausiai nesutiks su tokia sąlyga.

Pasak Hamedo Hassano (Hamedo Hasano), kurį cituoja Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA, Sirija bendradarbiavo siekdama įgyvendinti Jungtinių Tautų (JT) taikos pasiuntinio Kofi Annano (Kofio Anano) taikos planą, tačiau kitos šalys jį sužlugdė.

Teherane kalbėjęs diplomatas pakartojo, kad Siriją atakuoja „teroristų“ grupuotės.

„Basharo al Assado vyriausybė sutiktų pradėti logiškas diskusijas su opozicinėmis grupuotėmis Sirijoje, - cituodama H.Hassaną pranešė agentūra. - Su viena sąlyga - šioms diskusijoms turėtų vadovauti prezidentas“.

Beveik pusantrų metų prieš B.Assado režimą kovojantys sukilėliai reikalauja jo pasitraukimo, todėl nepanašu, kad jie sutiktų pradėti tokias derybas.

„Su dideliu pasiryžimu ir išvien su prezidentu ponu Basharu al Assadu Sirija tęs savo kampaniją prieš teroristų sąmokslą“, - sakė H.Hassanas.


Šiame straipsnyje: Sirijagalimos derybosAssadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių