Šiaurės Korėjos lyderio sesuo užima aukštas pareigas valdančiojoje partijoje

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja ketvirtadienį atskleidė, kad šalies lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) jaunesnė sesuo užima aukštas pareigas valdančiojoje partijoje, patvirtindama spėliones, kad ji kopia karjeros laiptais ir gali tapti jaunojo lyderio padėjėja.

Kim Yo Jong (Kim Jo Čen), kuriai dabar tikriausiai 26 metais, pirmąkart pasirodė viešumoje per savo tėvo – ilgamečio šalies lyderio Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) – laidotuves 2011-ųjų gruodį.

Nuo to laiko ji retkarčiais buvo matoma lydinti savo brolį per politinius renginius ir jo „ekskursijas“, tačiau prie jos vardo anksčiau niekuomet nebuvo nurodomas joks konkretus titulas.

Padėtis pasikeitė ketvirtadienį, kai valstybinė naujienų agentūra KCNA ją įvardijo „departamento direktoriaus pavaduotoja“ valdančiosios Darbininkų partijos Centriniame komitete.

Kim Yo Jong lydėjo savo brolį, apsilankiusį vienoje animacinių filmų studijoje, kurią įkūrė jo senelis – Šiaurės Korėjos įkūrėjas ir pirmasis prezidentas Kim Il Sungas (Kim Ir Senas).

Per tą vizitą Kim Jong Unas ragino animatorius kurti filmus, kurie „atitiktų partijos nuostatas“.

Tiksliai nežinoma, kokios yra Kim Yo Jong pareigos, bet analitikai kelia prielaidą, kad ji dirba įtakingame organizaciniame departamente, atsakingame už personalo pokyčius, arba kurioje nors propagandos tarnyboje.

„Nėra daug jos lygio pareigūnų, kurie būna viešai paminimi KCNA straipsniuose“, – pažymėjo Seule įsikūrusio Šiaurės Korėjos studijų universiteto profesorius Yang Moo-jinas (Jan Mudžinas).

Ekspertai kėlė prielaidą, kad Kim Yo Jong ruošiama atlikti tokį patį svarbų pagalbinį vaidmenį šalies administracijoje, kokį atliko jos įtakinga teta Kim Kyong Hui (Kim Gion Hi).

Armijos generolo laipsnį 2010 metais įgijusi 68 metų Kim Kyong Hui dešimtmečius buvo svarbi savo velionio brolio Kim Jong Ilo padėjėja ir užėmė aukštas pareigas.

Tačiau ji praktiškai dingojo iš viešojo gyvenimo po to, kai jos vyrui Jang Song Thaekui (Čan Son Tekui) pernai gruodį buvo įvykdyta mirties bausmė už įvairius nusikaltimus, įskaitant tėvynės išdavystę.

Kim Kyong Hui ir Jang Song Thaekas buvo laikomi įtakingiausia pora Pchenjane ir padėjo Kim Jong Unui ateiti į valdžią, tačiau jaunojo lyderio dėdė galiausiai pateko į nemalonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių