Šiaurės Korėja vilioja Rusijos turistus

  • Teksto dydis:

Rusijoje veiklą pradėjo Šiaurės Korėjos turizmo organizatorė "NKorean", kurios vienintelis veiklos tikslas - pritraukti Rusijos turistus į komunistinę šalį.

"NKorean" tvirtina ne tik gavusi Phenjano pritarimą tam, bet ir užsitikrinusi klientų saugumo garantijas, jiems lankantis Šiaurės Korėjoje.

"NKorean" veiklą rems ir Šiaurės Korėjos ambasada Maskvoje, kuri palengvins turistinių vizų išdavimą.

"Korėjos liaudies demokratine respublika yra viena saugiausių valstybių pasaulyje, garantuojanti saugumą turistų, kurie laikosi įstatymų ir nustatytos tvarkos", - sakė Šiaurės Korėjos ambasados Maskvoje patarėjas Kimas Sen Chunas.

Tuo tarpu Rusijos turizmo organizatorių sąjunga teigia, jog "NKorean" veiklą pradėjo pažeisdama Rusijoje galiojančius turizmo paslaugų teikimą reguliuojančius įstatymus, nes tokios bendrovės Rusijos vieningame turizmo operatorių registre nėra.

"Jie ši kompanija nori siūlyti kelialapius, ji privalo Rusijoje įsiregistruoti kaip juridinis asmuo ir būti įtraukta į turizmo operatorių registrą, kaip tai numatyta atitinkamuose įstatymuose. Kalbant apie skelbiamą Korėjos liaudies demokratine respublikos vyriausybės pritarimą jos veiklai, verta prisiminti, jog užsienio turistai į šią šalį gali patekti tik gavę jos Užsienio reikalų ministerijos akreditaciją. Todėl visi keliones į šią šalį jau seniai siūlančios Rusijos turizmo agentūros yra atlikę akreditavimo procedūras", - sakė Rusijos turizmo organizatorių sąjungos sekretorė Irina Tiurina.

"NKorean" siūlo 15-os dienų kelionę į Šiaurės Korėją už 117 tūkst. rublių (1,7 tūkst. eurų). Į šią sumą įskaičiuota skrydžio iš Vladivostoko į Phenjaną ir atgal kaina, apgyvendinimo viešbutyje "viskas įskaičiuota", transporto ekskursijų maršrutais bei gido išlaidos.

Pernai Šiaurės Korėją aplankė 423 Rusijos turistai.

"Kelionės į Šiaurės Korėjos priskiriamos itin egzotinių grupei, ir vargu ar sulauks masinio susidomėjimo", - pridūrė I.Tiurina.


Šiame straipsnyje: Šiaurės KorėjaRusijaturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių