Šiaurės Korėja mėgino eksportuoti dujokaukes į Siriją

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja mėgino eksportuoti į Siriją dujokaukes, bet jų siunta buvo sulaikyta Turkijoje kartu su ginklais ir šaudmenimis, antradienį pranešė vienas Japonijos laikraštis, Jungtinėms Valstijoms grasinant imtis karinių veiksmų prieš Damasko režimą dėl numanomos cheminės atakos.

Libijoje registruotas laivas „Al En Ti Sar“ išplaukė iš Šiaurės Korėjos į Siriją anksčiau šiais metais, gabendamas tą siuntą, nurodė dienraštis „Sankei Shimbun“, cituodamas neįvardytus šaltinius JAV kariuomenėje ir Japonijos bei Pietų Korėjos žvalgyboje.

JAV kariškiai, gavę šią informaciją, sekė tą laivą, bendradarbiaudami su kitomis šalimis, sakoma išsamiame dienraščio, daug dėmesio skiriančiam Šiaurės Korėjos problemoms, straipsnyje.

„Al En Ti Sar“ perplaukė Dardanelų sąsiaurį ir pasiekė Turkijos vandenis balandžio 3 dieną, o neilgai trukus buvo apieškotas Turkijos pareigūnų, kurie gavo informacijos iš Jungtinių Valstijų.

Turkijos pareigūnai konfiskavo 1 400 šautuvų ir pistoletų, apie 30 tūkst. šovinių, taip pat dujokaukių, veikiausiai skirtų apsisaugojimui nuo pavojingų cheminių medžiagų, rašo „Sankei Shimbun“.

JAV pareigūnų nuomone, to laivo krovinį ketinta iškrauti Turkijoje ir pasiųsti sausumos keliu Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui, pridūrė laikraštis.

Turkija suėmė laivo kapitoną, kuriam vėliau buvo pateikti kaltinimai, kai jis pripažino, kad laivas plaukė iš Šiaurės Korėjos ir gabeno Sirijai skirtus ginklu, nurodė „Sankei Shimbun“.

Sirijai taikomos Europos Sąjungos, JAV ir jų sąjungininkų sankcijos, draudžiančios parduoti ginklus Damasko režimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių