Šiaurės Korėja kaltina CŽV planuojant nužudyti Kim Jong Uną

  • Teksto dydis:

Pchenjanas penktadienį apkaltino JAV Centrinę žvalgybos valdybą (CŽV) susimokius su Pietų Korėja nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną), šiame neramiame regione tvyrant didelei įtampai.

CŽV ir Seulo žvalgybos tarnyba „surezgė nuožmų sąmokslą“ panaudoti neįvardytas „biochemines medžiagas“, siekiant nunuodyti uždaros komunistinės valstybės jaunąjį lyderį per kokią nors viešą ceremoniją Pchenjene, sakoma valstybinės žiniasklaidos paskelbtame Valstybės saugumo ministerijos pranešime.

Centrinei žvalgybos valdybai „nužudymas panaudojant biochemines medžiagas, įskaitant radioaktyvią medžiagą ir nuodingą nanomedžiagą, yra geriausias metodas, nereikalaujantis priėjimo prie taikinio; jų mirtini rezultatai pasirodys po šešių ar 12 mėnesių“, sakoma ministerijos pranešime.

Toks kaltinimas buvo pareikštas Pchenjanui pasitelkiant vis karingesnę retoriką per įtemptą priešpriešą su JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija dėl Šiaurės Korėjos ginklų programos.

Vakarų ir šio uždaro režimo žodžių karas pastarosiomis savaitėmis labai suintensyvėjo, Pchenjanas pagrasino įvykdyti šeštą branduolinį bandymą, o toks žingsnis dar labiau pakurstytų įtampą.

CŽV ir Seulo Žvalgybos tarnybos (ŽT) „ideologiškai sugadino ir papirko KLDR pilietį pavarde Kim“, kad šis įvykdytų ataką prieš Kim Jong-Uną, sakoma pareiškime.

„Mes surasime ir negailestingai sunaikinsime visus iki vieno JAV CŽV ir marionetinių Pietų Korėjos ŽT teroristus“, – sakoma jame ir nurodoma, kad minimas sąmokslas prilygsta „karo paskelbimui“.

„Šis bjaurus nusikaltimas, kuris neseniai buvo išaiškintas ir sužlugdytas KLDR, yra tam tikras terorizmas ne tik prieš KLDR, bet ir prieš teisingumą bei žmonijos sąžinę, ir žmonijos ateities darkymo aktas“, – priduria ministerija.

Pareiškime nepateikta jokios informacijos apie tai, kaip sąmokslas buvo sužlugdytas ir kas nutiko įtariamam šnipui.

Šiaurės Korėja vykdo savo gyventojų plataus masto sekimą ir atviras nepritarimas režimui yra laikomas itin sunkiu dalyku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių