Šiaurės Korėja į olimpines žaidynes atsiųs 550 narių delegaciją

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja trečiadienį sutiko į Pietų Korėjoje kitą mėnesį vyksiančias Žiemos olimpines žaidynes atsiųsti 550 narų delegaciją.

Per darbo lygio susitikimą su pietiečiais šiauriečiai sakė atsiųsią 230 šokėjų, 30 tekvondo delegaciją, taip pat 150 narių į Parolimpines žaidynes.

Pirmadienį Šiaurės Korėja sutiko į Pjongčango olimpiadą atsiųsti 140 narių meno trupę.

 Siųs bendrą moterų ledo ritulio komandą

Seulas ir Pchenjanas trečiadienį susitarė, kad į vasarį Pietų Korėjoje vyksiančią Žiemos olimpiadą siųs bendrą moterų ledo ritulio komandą.

Per darbo lygio susitikimą Panmundžomo pasienio kaime abi pusės taip pat paskelbė, kad abiejų šalių delegacijos per olimpiados atidarymo ceremoniją žygiuos kartu, informavo naujienų agentūra „Yonhap“.

Šiaurės Korėjos delegacija kitą savaitę lankysis pietinėje kaimynėje ir apžiūrės sąlygas olimpiniame kaimelyje, pranešė „Yonhap“.

Pietų Korėja savo ruožtu prieš prasidedant olimpiadai sutiko atsiųsti savo sportininkų į treniruotes Šiaurės Korėjos Masiko perėjos slidinėjimo kurorte. Pjongčango žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 9–25 dienomis.

Šiaurės Korėjos olimpinė delegacija, sportininkai, palaikymo komanda, tekvondo delegacija ir žurnalistai važiuos į žaidynes pagrindiniu keliu, jungiančiu Pchenjaną ir Seulą, ir einančiu per pietvakarinį Šiaurės Korėjos Kesongo miestą.

Šiaurės Korėja praėjusią savaitę sutiko pasiųsti į Pjongčango olimpiadą atletų ir aukšto rango pareigūnų delegaciją bei juos lydėsiančią valstybinių meno kolektyvų artistų grupę.

Seulas ir Pchenjanas pirmadienį įvykusiame susitikime jau sutarė dėl 140 narių turinčio Šiaurės Korėjos orkestro kelionės į Pietų Korėją. Orkestras surengs koncertus sostinėje ir apie 80 km į pietus nuo demilitarizuotos zonos nutolusiame Pjongčange, kur vyks olimpiada.

Pietų Korėjos vyriausybė ir olimpinių žaidynių organizacinis komitetas dėjo daug pastangų, kad Pchenjanas, boikotavęs 1988-ųjų olimpiadą Seule, šįsyk sutiktų dalyvauti žaidynėse, kurios jau reklamuojamos kaip „taikos olimpiada“.

Pasirengimas žaidynėms vyko tvyrant didžiulei įtampai dėl Šiaurės Korėjos branduolinės ir raketų programos, dėl kurių Jungtinės Tautos Pchenjanui paskelbė kelis sankcijų paketus, tačiau pastarosios diskusijos rodo, kad dvišaliai santykiai pastebimai pagerėjo.

Trečiadienio derybų rezultatus abi Korėjos šeštadienį Lozanos mieste Šveicarijoje aptars su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK), kuris turi pritarti Šiaurės Korėjos atletų, neįvykdžiusių kvalifikacinių atrankos normatyvų ar praleidusių galutinį registracijos terminą, dalyvavimui žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fero

Fero portretas
550, kad perversmo nepadarytu. Reikia stebeti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių