Seule pusė milijono protestuotojų reikalavo prezidentės nušalinimo

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių žmonių, daugelis – su Kalėdų senelio kostiumais, šeštadienį žygiavo Seulo gatvėmis ir ragino tuojau pat nušalinti prezidentę Park Geun-Hye (Pak Gjunhė), prieš kurią pradėta apkalta.

Parlamentas anksčiau šį mėnesį balsavo už prezidentės apkaltą dėl korupcijos skandalo. Įtariama, jog ji susimokė su savo drauge Choi Soon-Sil (Čoi Sunsil), kuri darė spaudimą didelėms kompanijoms, kad šios skirtų dosnių „aukų“ keliems nepelno fondams.

Park Geun-Hye taip pat yra kaltinama nurodžiusi padėjėjams perduoti Choi Soon-Sil konfidencialius valstybės dokumentus, nors ši moteris neturėjo jokio oficialaus posto ar leidimo susipažinti su slapta informacija, be to, leidusi jai kištis į valstybės reikalus, įskaitant aukščiausio rango pareigūnų skyrimą.

Policija skaičių nepateikė, bet organizatoriai sakė, kad dalyvių buvo daugiau kaip 550 tūkstančių. Nepaisydami minusinės temperatūros protestuotojai su transparantais ir balionais trimis kolonomis žygiavo prezidentūros, premjero biuro ir Konstitucinio Teismo link.

„Tuojau pat areštuoti Park“, – skandavo jie ir ragino Konstitucinį Teismą pritarti apkaltai.

Didžiulės demonstracijos, kurių metu reikalaujama prezidentės nušalinimo, Seule ir kituose miestuose šeštadieniais vyksta pastaruosius du mėnesius.

Tačiau Park Geun-Hye, kurios įgaliojimai po parlamento gruodžio 9 dienos balsavimo dėl apkaltos buvo sustabdyti, šių raginimų nepaiso ir pareiškė, kad „ramiai“ lauks Konstitucinio Teismo sprendimo, kuris turi būti priimtas per 180 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių