Šeštadienį baigsis tiesioginis Katalonijos valdymas iš Madrido

  • Teksto dydis:

Naujoji Katalonijos regiono vyriausybė darbą pradės šeštadienį. Pareigas tada oficialiai perims naujojo regiono prezidento Quimo Torros vadovaujamas kabinetas.

Taip automatiškai baigsis ir kelis mėnesius trukęs tiesioginis regiono valdymas iš Madrido. Ispanijos centrinė vyriausybė penktadienį oficialiame leidinyje paskelbė pakoreguotą Q. Toros vyriausybės sąrašą ir taip uždegė žalią šviesą jos darbui.

Pirmąjį kabineto sąrašą Madridas atmetė. Q. Tora į jį buvo įtraukęs Hordį Turullą ir Josepą Rullį, kurie yra kalinami netoli Madrido. Dar du jo pageidaujami kandidatai Tonis Cominas ir Lluisas Puigis pabėgo į Belgiją - kartu su buvusiu regiono prezidentu Carlesu Puigdemont'u, kuris šiuo metu yra Berlyne.

Antradienį pateiktame pakoreguotame kandidatų į ministrus sąraše keturių minėtų politikų pavardžių neliko. Sąrašo paskelbimas oficialiame leidinyje buvo galimas tik pritarus Ispanijos centrinei vyriausybei.

Madridas spalio gale perėmė tiesioginį Katalonijos valdymą ir nušalino tuometinę regiono vyriausybę, kai Katalonijos parlamentas Barselonoje paskelbė nepriklausomybę.

Q. Torra gegužės viduryje nežymia dauguma buvo išrinktas naujuoju Katalonijos regiono prezidentu ir prisaikdintas.


Šiame straipsnyje: KatalonijaIspanijaQuimas Torra

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Laisvę Katalonijai!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių