Serbijos prezidentas paleido parlamentą ir paskelbė pirmalaikius rinkimus

  • Teksto dydis:

Serbijos prezidentas penktadienį paskelbė paleidžiantis parlamentą ir inicijuojantis pirmalaikius rinkimus balandžio 24 dieną – dvejais metais anksčiau negu numatyta šalies konstitucijoje, kai valdantieji konservatoriai stengiasi sulipdyti valdžią, šalį krečiant ūkio problemoms ir tvyrant įtampai, kurią sukėlė dešimtys tūkstančių per ją traukiančių migrantų.

„Ką tik pasirašiau įsaką paleisti parlamentą ir sprendimą balandžio 24-ąją surengti rinkimus “, – sakė prezidentas Tomislavas Nikoličius, per televiziją kreipdamasis į visuomenę.

Jis dar pridūrė, kad būtų laimingas, jeigu Serbijos Pažangioji partija ir ministras pirmininkas Aleksandras Vučičius laimėtų balsavimą, kuris surengtas dvejais metais anksčiau negu planuota.

A.Vučičius, buvęs kraštutinis nacionalistas, bet virtęs ES reformų šalininku, anksčiau sakė, kad pirmalaikiai rinkimai būtini, jog naujasis ministrų kabinetas turėtų aiškų mandatą tęsti ekonomikos ir kitas reformas, kurių reikia, kad Serbija taptų ES nare.

Visos nuomonių apklausos rodo, kad A.Vučičiaus šalininkai puikiausiai laimės rinkimus, kai vakarietiška opozicija yra susiskaidžiusi, o kraštutiniai prorusiški dešinieji gali iškilti, nors 2014-aisiais į parlamentą jie nepateko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių