Senos paupio atkarpoje Paryžiuje uždrausti automobiliai

  • Teksto dydis:

Paryžiaus miestas, kovodamas su tarša, pirmadienį balsavo už draudimą važinėti automobiliais vienoje Senos paupio atkarpoje.

Merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) sakė, kad ši iniciatyva, kuria vien pėstiesiems bus atiduota 3,3 km dešiniojo kranto atkarpa, yra „istorinis sprendimas, urbanistinio greitkelio pabaiga ir Senos susigrąžinimas“.

Šis projektas yra svarbus socialistų merės kovos su tarša elementas. Pirmąjį kiekvieno mėnesio sekmadienį jau draudžiama automobiliams važinėti Eliziejaus laukų gatve.

Kaip ir tikėtasi, planui miesto taryboje pritarė kairysis sparnas ir žalieji, o dešiniųjų opozicija, kuri sudaro mažumą, balsavo „prieš“.

Sprendimas galioja ruože, kuris nuo 2002 metų kiekvieną vasarą vieną mėnesį palei upę būdavo atiduodamas pėstiesiems ir itin populiariam Paryžiaus paplūdimiui.

Šiemet gatvė, kuri kerta Paryžių iš vakarų į rytus, nuvalius smėlį liko uždaryta eismui dėl vienos parodos.

Merė yra pasiryžusi kovoti su tarša Prancūzijos sostinėje, kur oro kokybė nuolat neatitinka ES normų ir kartais prilygsta tokių smarkiai užterštų miestų kaip Pekinas ir Šanchajus orui.

Medikai su oro tarša Paryžiuje kasmet susieja 2 500 mirties atvejų, o iš viso Paryžiuje ir jo apylinkėse – 6 600 mirties atvejų.

Kad gatvės uždarymas būtų veiksmingas, miestas planuoja stebėti eismą kitose pagrindinėse arterijose, taip pat žiūrės, kiek paupiu naudosis pėstieji, dviratininkai ir riedutininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių