S.Berlusconi: Italijos vyriausybė „turi veržtis į priekį“

  • Teksto dydis:

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) sekmadienį pareiškė, kad šalies vyriausybė „privalo veržtis į priekį“, išliekant didelei įtampai politikos arenoje, kai jam šalies aukščiausiasis teismas paskelbė pirmąjį galutinį nuosprendį.

„Sakome aiškiai ir tiesiogiai, kad vyriausybė privalo veržtis į priekį“, – dešiniosios politinės stovyklos lyderis sakė daugiau nei tūkstančiui savo šalininkų, susirinkusių priešais jo vilą Romoje.

„Vyriausybė privalo tęsti ekonomines priemones, ir esame aiškiai ir tiesiogiai pareiškę, jog parlamentas privalo žengti į priekį dėl tų ekonominių priemonių“, – pažymėjo S.Berlusconi.

Šią palaikymo demonstraciją organizavo pleibojaus verslo magnato partija „Laisvės žmonės“ (PDL), paskelbusi šūkį „Sekmadienis gatvėje už demokratiją ir laisvę“.

PDL tinklalapyje sakoma, kad tas mitingas „taps proga susitelkti aplink mūsų lyderį ir patvirtinti kartu su juo didelę jėgą ir didelį ryžtą žmonių, kuriems nežinoma neapykanta ir kurie iš tikrųjų tiki laisve ir demokratija“.

Pastebimai sujaudintas S.Berlusconi sakė savo šalininkams: „Jūsų artumas ir šiluma teikia man paguodą po viso skausmo ir kančių, kurias patyriau per kelias pastarąsias dienas.“

Italijos Kasacinis teismas ketvirtadienį skyrė S.Berlusconi pirmąjį galutinį nuosprendį per jo 20 metų politinę karjerą, pažymėtą daugelio teisinių rūpesčių ir sekso skandalų.

Teismas nurodė triskart premjero postą užėmusiam politikui metus dirbti viešuosius darbus arba likti namų arešte, o šis nuosprendis turėtų įsigalioti spalį.
Jis taip pat negalės šešerius metus kandidatuoti rinkimuose, o policija penktadienį paėmė S.Berlusconi pasą, kad jis neišvyktų iš šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių