Saudo Arabijos karalius penktadaliu sumažino ministrų atlyginimus

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos karalius Salmanas pirmadienį 20 proc. sumažino kabineto ministrų atlyginimus ir apkarpė išmokas kitiems valstybės pareigūnams, tęsdamas taupymo politiką, kurią paskatino sumažėjusios pajamos iš naftos.

Monarchijos aukščiausio patariamojo organo - Šuros Tarybos - 160 narių, tarp jų 30 moterų, gaus 15 proc. mažesnes metines išmokas už būstą, baldus ir automobilius, rašoma karaliaus dekrete.

Šuros Taryba, kurios narius skiria karalius, pataria kabinetui.

Karaliaus dekrete dėl naujų priemonių nenurodoma, kiek lėšų bus sutaupyta.

Nuo 2014 metų pasaulinės naftos kainos sumažėjo daugiau nei perpus, todėl Saudo Arabija pernai susidūrė su rekordiniu biudžeto deficitu.

Drastiškai sumažėjus pajamoms iš naftos, šaliai teko imtis beprecedenčio subsidijų ir vyriausybės išlaidų karpymo.

Balandį karaliaus sūnus, sosto įpėdinio pavaduotojas princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas ) pristatė plataus masto planą „Vizija 2030-ieji“ dėl ekonomikos diversifikavimo.

Plane taip pat numatyta siekti geriau organizuotos ir atskaitingesnės administracijos.

Pirmadienį karaliaus Salmano paskelbtame dekrete vyriausybei nurodoma „nebeaprūpinti automobiliais aukštų valstybės pareigūnų“.

Išlaidos telefonams taip pat bus apkarpytos.

Tačiau sprendimas neskirti kariškiams metinių premijų nebus taikomas prie pietinės sienos su Jemenu tarnaujantiems kariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Tai kada pas save priimsi musulmonus pabėgalus ar pas jus nėra musulmonišos brolybės ?, vadinasi jus ne tikri musulmonai, o tik naftos surblai su auksiniais unitazais kurie nori tik lobti toliau ir jiems brolia, ir seserys musulmonai yra ne motais !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių