SAS Švedijos pilotai sutiko nutraukti streiką

  • Teksto dydis:

Skandinavijos oro vežėjos SAS Švedijos pilotai antradienio vakare sutiko nutraukti streiką, dėl kurio per penkias dienas buvo atšaukti šimtai skrydžių ir sutriko maždaug 100 tūkst. keleivių planai.

„Šalys suderino naują kolektyvinę darbo sutartį ir visi skrydžiai Švedijoje bus kuo skubiau atnaujinti“, – rašoma SAS paskelbtame pranešime.

Deryboms su vadovybe dėl darbo užmokesčio vis neduodant rezultatų, maždaug 400 Švedijos pilotų praėjusį penktadienį pradėjo streiką.

Susitarime dėl streiko nutraukimo numatytas darbo užmokesčio padidinimas 2,2 proc., tepranešė SAS, nepateikusi išsamesnės informacijos.

Nuo streiko pradžios buvo atšaukta maždaug 1 tūkst. vidaus ir Europos skrydžių, dėl to įstrigo maždaug 100 tūkst. keleivių. Prie įprastos skrydžių tvarkos SAS tikisi sugrįžti per kelias ateinančias dienas.

Streikuojant pilotams, SAS Arlandos tarptautiniame oro uostuose įrengė didelius ekranus, kuriuose buvo transliuojami Prancūzijoje vykstančio Europos futbolo čempionato rungtynės.

Daugeliui sirgalių dėl streiko teko atsisakyti planų nuvykti į Airijos ir Švedijos rinktinių rungtynes, pirmadienio vakare vykusias „Stade de France“ stadione netoli Paryžiaus, arba skubiai ieškoti kitų būdų pasiekti Prancūzijos sostinę.

Pilotų profsąjunga reikalavo darbo užmokestį padidinti 3,5 proc., tačiau SAS atsisakė tai padaryti, teigdama, jog dėl to oro bendrovės išlaidos padidėtų net 6,5–10 procentų.

SAS teigė, jog dėl streiko patiriamų nuostolių neskaičiavo, tačiau finansų analitikų vertinimai rodo, jog ši protesto akcija oro bendrovei kainavo ne mažiau kaip 1,2 mln. JAV dolerių (1,1 mln. eurų) per dieną.


Šiame straipsnyje: SASŠvedijastreikaspilotai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių