Sąmokslas prieš popiežių tebuvo kiemsargių pokštas

Šeši kompanijos „Veolia Environmental Services“ kiemsargiai, kuriuos Didžiosios Britanijos policija suėmė dėl tariamo sąmokslo pasikėsinti į Jungtinėje Karalystėje viešinčio popiežiaus Benedikto XVI gyvybę, tebuvo pokštas, kurio nesuprato jų kolega, skelbia Britanijos laikraštis „The Mirror“.

Rugsėjo 16 gerdamas arbatą vienas iš kiemsargių kitam pasakė, kad nušauti popiežių būtų sudėtinga, nes papamobilis greičiausiai yra neperšaunamas. Tada kitas kiemsargis pareiškė, jog granatsvaidžiu šarvuotas popiežiaus automobilis yra įveikiamas. Kiemsargiai nusijuokė ir pakeitė temą.

Tačiau kolegų pokalbio klausęsis vienas kiemsargis pamanė, kad jie tikrai ketina pasikėsinti į popiežių, ir apie tai pranešė policijai. Jis sakė, jog jo kolegos gali patekti į zoną, kuria važiuos pontifikas, nes eis šluoti gatvių likus kelioms valandoms iki parado Londone. Gauta informacija buvo iš karto perduota Skotland Jardo kovos su terorizmu skyriui.

Šeši juodaodžiai kiemsargiai, kurių amžius svyruoja nuo 26 iki 50 metų, penktadienį buvo nedelsiant suimti. Vėliau, viską išsiaiškinus, vyrai buvo paleisti jiems nepateikus jokių kaltinimų.

Popiežius Benediktas XVI keturių dienų vizitui į Didžiąją Britaniją atvyko rugsėjo 20 dieną.


Šiame straipsnyje: PopiežiusBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių