Šaltinis: H.Mubarakas buvo dukart defibriliuotas

Nuverstasis Egipto prezidentas Hosni Mubarakas, kuris nuo jo perkėlimo į kalėjimą yra kritinės būklės, pirmadienį, sustojus širdžiai, buvo dukart defibriliuotas, pranešė šaltinis kalėjimo ligoninėje.

H.Mubarako „širdis sustojo du kartus. Gydytojams teko panaudoti defibriliatorių. Jis vis praranda sąmonę ir atsisako maisto“, - pridūrė šaltinis.

Kiek anksčiau šaltinis Vidaus reikalų ministerijoje pranešė, kad H.Mubarakas yra „kritinės, bet stabilios“ būklės, pareigūnams svarstant prašymą jį perkelti į Kairo ligoninę.

Buvęs 84-erių metų Egipto vadovas nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 2011 metų pradžios protestų prieš jo valdžią slopinimą. Per protestus žuvo beveik 850 protestuotojų.

Nuo birželio 2 dienos, perkėlus neteistąjį į Kairo priemiestyje esantį Toro kalėjimą, jį ištiko „emocinė krizė“. Dabar H.Mubarakas slaugomas kalėjimo ligoninės reanimacijoje.

Pasak šaltinio vidaus reikalų ministerijoje, po perkėlimo į kalėjimą H.Mubaraką ištiko ūmi depresija, jam šokinėja kraujospūdis, sunku kvėpuoti.

Praėjusią savaitę kalėjimo administracija sutiko arčiau tėvo perkelti H.Mubarako sūnų Gamalą, kuris tame pačiame kalėjime laukia teismo dėl kaltinimų korupcija.

H.Mubarakas yra prašęs leisti, kad šalia jo galėtų būti ir kitas sūnus Alaa, kuris irgi kalinamas Toro kalėjime dėl tų pačių kaltinimų kaip ir brolis.

„Jis nori, kad abu jo sūnūs būtų šalia“, - sakė saugumo pareigūnas.

H.Mubarako žmonai Suzzane'ai ir dviems jo marčioms sekmadienį buvo duotas specialus leidimas jį aplankyti, taip siekiant užgniaužti gandus apie buvusio prezidento mirtį, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Jo šeima anksčiau prašė nuteistąjį perkelti į Kairo ligoninę, tačiau baiminamasi, kad toks žingsnis gali sukelti protestuotojų įniršį šiuo itin jautriu šaliai metu.

Netrukus Egipte vyks H.Mubarako įpėdinio rinkimai, kuriuose grumsis nuverstojo prezidento paskutinis premjeras Ahmedas Shafiqas ir Musulmonų brolijos kandidatas Mohammedas Mursi.

Pareigūnai kol kas nedavė oficialaus atsakymo į prašymą perkelti H.Mubaraką į ligoninę, tačiau pareiškė, kad su juo bus elgiamasi kaip su kitais kaliniais.

„Jo perkėlimas dabar būtų labai sudėtingas, ypač gresiant protestams Tahriro aikštėje ir artėjant rinkimams“, - sakė pareigūnas.

H.Mubarako advokatas Faridas al Deebas sakė, jog, jeigu dėl medicininės priežiūros stokos „H.Mubarakas numirtų kalėjime, už jo mirtį būtų atsakinga vidaus reikalų ministerija ir valstybės kaltintojas“.

„Jo padėtis nėra stabili... Jį reikia stebėti visą parą“, - sakė F.Deebas interviu nepriklausomam dienraščiui „Al-Masry Al-Youm“.

Nuo praėjusių metų vasario, kai H.Mubarakas buvo priverstas trauktis iš valdžios, gaunami prieštaringi pranešimai apie jo sveikatos būklę. Juose sakoma, kad buvęs autoritarinis šalies vadovas serga vėžiu, turi širdies negalavimų arba kenčia nuo sunkios depresijos.


Šiame straipsnyje: Hosni Mubarakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių