S. Stoltenbergas: Gruzija turi visus mechanizmus pasirengti narystei NATO aljanse

  • Teksto dydis:

NATO vieningai remia Gruzijos ketinimą įstoti į Aljansą, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Narystės siekianti Gruzjia turi visus mechanizmus, kad galėtų pasirengti stojimui į šią organizaciją, sakė jis per NATO ir Gruzijos komisijos posėdį Tbilisyje trečiadienį.

Posėdžio dienotvarkėje numatyta svarstyti planuotų reformų Gruzijoje įgyvendinimo būklę, taip pat įvertinti saugumą Juodosios jūros regione.

J.Stoltenbergas pareiškė, kad NATO durys Gruzijai yra atviros ir kad Rusija negali trukdyti Gruzijai siekti narystės Šiaurės Atlanto Aljanse.

„Visų suverenių valstybių, taip pat ir Gruzijai sprendimas stoti į NATO yra nepriklausomas. Ar taps Gruzija NATO nare – priklauso nuo Aljanso narių sprendimo; ir jokia kita šalis neturi teisės kištis į šį procesą. NATO durys yra atviros, nepaisant Rusijos protestų, – jai nepatinka mūsų organizacijos plėtra“, – sakė J.Stoltenbergas.

Gruzijos ministras pirmininkas Giorgis Kvirikašvilis per viešąją komisijos posėdžio dalį pasakė, kad Gruzijos stojimas į NATO yra „stiprus Gruzijos tautos troškimas, ir vyriausybė stengiasi kuo geriau šį pasirinkimą įgyvendinti“.

„Karinis NATO ir Gruzijos bendradarbiavimas yra gana dinamiškas šiame etape; Aljansas aktyviai dalyvauja plėtojant Gruzijos gynybinius pajėgumus, sakė jis. – Neseniai, mes Gruzijos kartu su Aljansu įgyvendinome du labai sėkmingus projektus – įsteigėme NATO ir Gruzijos bendrą mokymų ir vertinimo centrą taip pat Gynybos institucijų statybos mokyklą“.

G.Kvirikašvilis pabrėžė, kad vienas svarbiausių prioritetų bendradarbiaujant su NATO bus Gruzijos gynybinio pajėgumo stiprinimas.

J.Stoltenbergo vizitas Gruzijoje baigsis ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: NATOGruzijaJensas Stoltenbergas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei,kieša-

Ei,kieša- portretas
tu rusiškas suski, jau baigi užknisti apsimetinedamas Lietuviu. Pyzdink į ta savo mėgstama ruskija, Pasauliui bus ramiau be tokiu fasisto putino bybciulpiu, koks tu kacape esi. PS- ne toks jau protingas kaip manai esi, burlioke. Pastoviai visiškai ne į tema pasireiškineji skeltanagi.

Kęstas

Kęstas portretas
Globalizacijos drambliukas rodo, kodėl Lietuvos ūkį laukia krachas. Nuo 1988 iki 2008 pajamų augimas procentais parodytas ant vertikalios ašies. Ant horizontalios ašies rodoma konkrečios žmonių grupės procentinė pozicija pasauliniame pajamų pasiskirstyme. Iki 65 procentų yra besivytančių šalių žmonės (kinai, vietnamiečiai ir pan.). Jų pajamos, nors vis dar mažos, bet priaugo. Didžiulės pajamos tų, kurie yra tarp dešimt, penkių ir ypač vieno procento, turtingiausių taip pat priaugo.Na o ta duobė, tie, kurie beveik nieko papildomai negavo, yra vidutiniokai, kurie sudaro daugumą išsivysčiusiose šalyse. Jie išsilavinę, sugeba ir nori balsuoti. Todėl laimėjo Brexit, todėl laimi Trumpas. Todėl pralaimi globalizacija. Lietuva turi pradėti atsijunkyti nuo priklausomybės nuo eksporto ir vystyti vidaus rinką, mokant normalius atlyginimus. Kitaip mūsų laukia krachas. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių