S. Mnuchinas prisaikdintas JAV iždo sekretoriumi

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų Senatas pirmadienį pritarė 54 metų Volstrito bankininko Steveno Mnuchino (Stiveno Mnučino) skyrimui šalies iždo sekretoriumi. Šiam pavyko įveikti visas demokratų kliūtis ir tapti dar vienu naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos nariu.

Buvęs vienas iš banko „Goldman Sachs“ vadovų S. Mnuchinas užims itin svarbią poziciją D. Trumpo ekonominėje komandoje.

Senato patvirtintą S. Mnuchiną netrukus Baltuosiuose rūmuose prisaikdino viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas). Prisaikdinimo ceremonijoje dalyvavo ir D.Trumpas bei S. Mnuchino sužadėtinė, škotų aktorė Louise Linton (Luiza Linton).

D. Trumpas giria savo naująjį iždo sekretorių ir ji vadina „finansų legenda su ilga sėkmės istorija“.

Tuo tarpu demokratai kaišiojo pagalius į ratus beveik visų D. Trumpo pasirinktų kandidatų eiti kokias nors pareigas jo administracijoje patvirtinimo procese, kuris anksčiau vyko gerokai paprasčiau.

Tačiau daugumą Senate turintys respublikonai sugebėjo susivienyti ir patvirtinti kiekvieną kandidatą, dėl kurio buvo balsuojama. Už S. Mnuchino paskurimo balsavo 53, o prieš – 48 senatoriai.

S. Mnuchinui patvirtinimo proceso metu teko atremti klausimus dėl anksčiau neatskleistų investicijų į ofšorines investicijų įmones ir nekilnojamojo turto holdingus. Jam taip pat teko gintis dėl banko, kuriame jis dirbo, veiklos, kuomet iš būsto paskolų nesugebėjusių grąžinti žmonių būdavo nusavinami namai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių