S. Lavrovas: Rusija ir JAV turi bendradarbiauti Sirijos „žemėje“

  • Teksto dydis:

Rusijos ir JAV ginkluotosios pajėgos Sirijoje turi „bendradarbiauti žemėje“ , kad pasaulio galingosios valstybės sutartų palengvinti sąlygas paliauboms skelbti ir humanitarinei pagalbai teikti, sakė penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Kad tai suveiktų (ugnies nutraukimas), būtini operatyviniai instrumentai, bendradarbiavimas tarp kariškių „žemėje“ ir humanitarinėje srityje, ir ugnies nutraukimo srityje“, – sakė jis.

„Mes siūlėme karinius kontaktus tarp Rusijos JAV vadovaujamos koalicijos nuo pat mūsų operacijos Sirijoje pradžios“, – kalbėjo jis Miunchene, kur buvo priimtas susitarimas dėl Sirijos – paliaubų ir humanitarinės pagalbos teikimo.

Susitikime dalyvavusios 17-a šalių susitarė „įgyvendinti šalies masto kovos veiksmų nutraukimą, kuris, kaip siekiama, prasidės po savaitės“, sakė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) po ilgų derybų, kurioms jis pirmininkavo kartu su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Šis susitarimas, regis, yra kompromisas tarp Jungtinių Valstijų, kurios norėjo, kad paliaubos būtų paskelbtos nedelsiant, ir Rusijos, kuri kovos veiksmus siūlė sustabdyti nuo kovo 1 dienos.

Jungtinės Valstijos vadovauja tarptautiniam aljansui, kuris kovoja su grupuotės „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais jų paskelbto kalifato teritorijoje Sirijoje ir Irake.

Rusija, savo ruožtu, tvirtina nusitaikiusi į IS, bet Vakarai kaltina Maskvą, kad jos aviacija smogia visiems su Basharo al Asado (Bašaro Asado) vyriausybės pajėgomis kariaujantiems sukilėliams, taip pat ir nuosaikiesiems.

Pasak S.Lavrovo, „dabar svarbu įgyvendinti tai, kas sutarta“.

„Nes kartais mes susitariame , bet mūsų partneriai iš tikrųjų nesistengia vykdyti susitarimų. Tikiuosi, kad šį kartą bus kitaip“, – sakė S.Lavrovas.

Pasaulio galingųjų ketvirtadienį sutartame plane numatyta sudaryti specialią JT grupę, kuriai pirmininkautų kartu Rusija ir JAV, ir kuri „parengtų sąlygas ilgalaikiam ir kompleksiškam bei tvariam smurto nutraukimui“, – sakė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netiesa

Netiesa portretas
Visiska neteisybe iki kokio lygio nusirito zmones,prisikabino prie vieno ir davai ant jo pult, daug idomiu dalyku skaiciau naujienoskitaip puslapyje,susidariau nuomone kad po viena valstybe pradss puldinet ir liks tik pacios didziausios,visiskai nera teisybes siam pasauli

tai

tai portretas
2 banditu partneriste zudant zmones ko ir siekiama tai jei ne kgb tai czv ir mosad darbas...

NA NA

NA   NA portretas
vilkas su meška , doroja kiškį ,,,,sėkmės medžioti kiškį ,per minų lauką ,,,,,m,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių