S. Lavrovas pasišaipė iš klausimo apie JAV pagalbą Švedijai

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pasišaipė iš prielaidos, kad Jungtinės Valstijos galėtų imtis ginti Švediją nuo potencialios Rusijos atakos, nors ši šalis nėra NATO narė.

Duodamas interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“ (AP) S.Lavrovas buvo paklaustas apie JAV gynybos sekretoriaus Jameso Mattiso (Džeimso Matiso) gegužę išsakytą mintį, kad Jungtinės Valstijos „neapleistų savo demokratinių sąjungininkų ir partnerių, ir mes palaikysime Švediją“ Rusijos agresijos Europoje atveju.

Švedija nėra Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos, numatančios jos narių kolektyvinę gynybą, narė.

S.Lavrovas šio klausimo nesureikšmino.

„Nesu medicinos gydytojas, labai atsiprašau, – jis atsakė anglų kalba. – Negaliu komentuoti paranojinių pareiškimų.“

„Girdėjau, kad Švedijos vyriausybė kažko bijo, kad Vokietijos vyriausybė laiko sukryžiavusi pirštus ir yra dėkinga mums, kad likus savaitei iki (parlamento) rinkimų mes dar neįsikišome į šiuos rinkimus. Dabar tiek daug fantazijų, kad kreipti į jas dėmesį reikštų veltui švaistyti laiką.“

„Tai visiškas pramanas“, – pridūrė Rusijos diplomatijos vadovas.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasJAVŠvedija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne algis

Ne algis portretas
Tai čia visas protingas pasaulis šaiposi iš šito subinės su ausim demagogo lavrovo.

Algis

Algis portretas
Koks klausimas, toks ir atsakymas! Labai gerai. Kokio velnio kazkoks JAV nuopisa-zurnaliuga kisasi dar ir i Svedijos reikalus. Svedija kuo puikiausiai jauciasi ir be NATO, visame pasaulyje eksporduodama daugiausiai (!) modernios ginkluotes. Jau tik tai, si bei ta sako.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių