S. Lavrovas neima savo telefono į derybas, kad išvengtų šnipinėjimo

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad nesinešiodavo savo išmaniojo telefono į derybas, kuriose būdavo svarstomi „opūs klausimai“, norėdamas išvengti šnipinėjimo.

Prieš kelias dienas vyriausybių paslaptis viešinanti svetainė „WikiLeaks“ paskelbė pluoštą dokumentų, kurie, jos teigimu, atskleidė JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kibernetinio šnipinėjimo operacijas.

„Aš pats nesinešu jokių telefonu į derybas opiais klausimais“, – pareiškė S.Lavrovas spaudos konferencijoje Maskvoje, kurioje taip pat dalyvavo jo kolega Vokietijos ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis).

„Man bent jau pavyko kol kas nepatekti į kokias nors nemalonias situacijas“, – pasidžiaugė jis.

Juokaudamas ministras pridūrė turintis žinių, kad CŽV gali prisijungti „ir prie šaldytuvų“.

Antradienį „WikiLeaks“ tinklapyje buvo paviešinta apie 9 tūkst. dokumentų, kaip pranešama, priklausančių CŽV. Šis paketas yra iki šiol didžiausias paskelbtos slaptos žvalgybinės medžiagos kiekis.

Remiantis „WikiLeaks“, daugybė CŽV dokumentų, atspindinčių „jos įsilaužimo arsenalo gausą“, buvo nutekinti su kibernetinio saugumo bendruomenės pagalba.

CŽV sukūrė daugiau kaip 1 000 žalingų programų – virusų, „Trojos arklių“ ir kitokios programinės įrangos, gebančios patekti į elektroninius įrenginius ir perimti jų kontrolę, teigia „WikiLeaks“.

CŽV trečiadienį apkaltino „WikiLeaks“, kad ši padeda JAV priešininkams ir kelia pavojų Amerikos saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių