S. Lavrovas: Maskva dėl Vakarų sankcijų nesielgs pagal principą „akis už akį“

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį pareiškė, kad Maskva nesivadovaus principu „akis už akį“ ir nesielgs „isteriškai“, reaguodama į JAV ir Europos Sąjungos dėl krizės Ukrainoje jai įvestas sankcijas.

„Mes nesirengiame veikti pagal principą „akis už akį, dantis už dantį“, - sakė Rusijos diplomatijos vadovas spaudos konferencijoje Maskvoje.

„Kai kurie mūsų politikai ragina taip elgtis, tačiau mes visgi norime blaiviai vertinti šią situaciją. Prezidentas jau minėjo, kad mes, žinome, negalime į tai neatsižvelgti. Tačiau pulti į kažkokią isteriją ir būtinai į smūgį atsakyti smūgiu - taip elgtis tikriausiai nedera didelei valstybei“, - pabrėžė jis.

„Turime savigarbą. Tuo ir remsimės“, - pridūrė S.Lavrovas.

Rusija taps labiau ekonomiškai nepriklausoma

S. Lavrovas pirmadienį taip pat pareiškė, kad JAV ir Europos Sąjungos (ES) sankcijos Rusijos pareigūnams ir bendrovėms neduos rezultato, kurio iš jų tikimasi, ir Rusija dėl jų ekonomiškai dar sustiprės.

„Mūsų tai nedžiugina taip pat, kaip ir Europos šalių, kurios įveda tas sankcijas, mes tai žinome. Tačiau patikinu, kad sunkumus, kurie kils tam tikrose ekonomikos srityse, mes įveiksime. Galbūt tapsime labiau savarankiškesni ir labiau pasitikintys savo jėgomis. Tai taip pat naudinga“, - sakė S.Lavrovas spaudos konferencijoje Maskvoje.

„Sankcijos - apie tai ne kartą kalbėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas - retai padeda pasiekti iškeltą tikslą“, - pabrėžė Rusijos diplomatijos vadovas.

„Tikiuosi, kad visgi viršų paims nenoras nubausti Rusiją. Kol kas tik stebime tai pas mūsų Vakarų partnerius. Žinote, tarsi yra kažkoks veržimasis - rugpjūtį prasideda atostogų metas, todėl įveskime iki rugpjūčio visokiausių sankcijų, kad paskui galima būtų atsipūsti. Visa tai atrodo dirbtina“, - aiškino jis.

„Svarbiausia, kad negali mūsų Vakarų partneriai mums paaiškinti, ko iš mūsų siekia. Tiesiog kartoti kaip burtažodį, kad Rusija turi pakeisti savo politika, - tai nerimta“, - pabrėžė S.Lavrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
Mes tave isvesim i siaures sibira smegenis atsaldyti

Anonimas

Anonimas portretas
PROTINGAI RUSIJAI LAIKAS VAZUOTI I rusija

protinga Rusija

protinga Rusija portretas
tikiu kad tie patys : Amerika, vokietija Pabaltijis provuokuoja Rusija ir nesuprasi kas vykstas. Aisku viena- labiausia kencia paprasta darbo liaudis, civiliai. Nes per toki politini ir ekonomini haosa labai patogu valdantisiems prisikisti sau kisenes ir skurdinti liaudi. Ruso ideologijos kitos negu vakarieciu. Rusisja linkusi i rytietiska filosofija, o ji senesne ir teisingesne nei vakarietiska
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių