S. Lavrovas: D. Trumpas nori abipusiai naudingų santykių su Rusija

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) siekia „abipusiai naudingų, pragmatiškų“ santykių su Maskva, sakė trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po susitikimo su JAV prezidentu Baltuosiuose rūmuose.

„Prezidentas D.Trumpas aiškiai patvirtino savo interesą kurti abipusiai naudingus, verslo pobūdžio pragmatiškus santykius“, – sakė S.Lavrovas žurnalistams.

D.Trumpas pažymėjo, kad susitikimas buvo „labai labai geras“ ir apie Siriją pridūrė, kad „mes pasiryžę nutraukti žudynes ir žūtis“.

„Manau, kad mes labai gerai padirbėsime Sirijos atžvilgiu, – nurodė D.Trumpas. – Manau, kad tai vyksta, tikrai, tikrai, tikrai pozityviai“.

Rusijos ministras pažymėjo, kad Rusija ir JAV turi bendromis pastangomis spręsti tarptautines problemas.

„Nepaisant visų žinomų problemų, mūsų šalys gali ir turi kartu spręsti pagrindines problemas šiuo metu esančias tarptautinėje dienotvarkėje“, – sakė jis per spaudos konferenciją po susitikimų su D,Trumpu ir JAV valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu).

Pasak S.Lavrovo, per minėtas derybas, kalbėta apie padėtį Sirijoje, Palestinos ir Izraelio santykius, padėtį Afganistane ir Ukrainos rytuose.

„Sutarėme šiais klausimais tęsti darbo ryšius, ieškoti visų suinteresuotų šalių pozicijų suartėjimo“, – nurodė S.Lavrovas.

Apie kišimąsi į rinkimus nekalbėjo

S. Lavrovas pareiškė, kad derybose su JAV prezidentu D. Trumpu įtariamo Rusijos kišimosi į rinkimus Jungtinėse Valstijose klausimas nebuvo aptariamas ir pranešimus apie tą kišimąsi laikąs „fabrikacija“.

„Mes stebime, kas pas jus čia darosi Rusijos atžvilgiu, ir jos neva lemiamą vaidmenį jūsų vidaus politikoje, – sakė S.Lavrovas. – Mes su prezidentu D.Trumpu kalbėjomės apie konkrečius dalykus, ir šios temos niekas iš mūsų nelietė“.

Paprašytas pakomentuoti FTB direktoriaus Jameso Comey (Džeimso Komio) atleidimą ir atsakydamas į klausimą, ar esąs patenkintas tokiu sprendimu, S.Lavrovas atsakė; „Tartum visi suaugę žmonės, ar ne?“

„Niekad nemaniau, kad teks į tokius klausimus atsakinėti, tuo labiau Jungtinėse Valstijose, jūsų itin išvystytoje demokratinėje politinėje sistemoje“, – kalbėjo jis.

Pasak S.Lavrovo, jam pakanka viešų D.Trumpo pareiškimų apie įtariamą Rusijos kišimąsi į rinkimus JAV.

„Nėra jokios būtinybės, kažkaip paslapčiomis, į ausį, mums apie tai pranešti; mes žinome prezidento Trumpo poziciją ir poziciją tų, kurie stengiasi įrodytu priešingą“, – sakė Rusijos ministras,.

„Deja, nė vieno, nė vienintelio fakto ar įrodymo niekas niekam nepateikė“, – pabrėžė S.Lavrovas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių