Š. Korėjos delegacija atvyko į P. Korėją apžiūrėti olimpiados sąlygų

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos delegacija sekmadienį atvyko į Pietų Korėją apžiūrėti sąlygų ir pasiruošti kultūros renginiams per Žiemos olimpines žaidynes, prasidėsiančias kitą mėnesį; šis Pchenjano pareigūnų vizitas kapitalistiniuose pietuose yra pirmas per pastaruosius ketverius metus.

Per televiziją rodyta, kaip septyni pareigūnai autobusu kerta atidžiai saugomą įtvirtiną sieną ir maždaug po valandos atvyksta į Seulo geležinkelio stotį.

Delegacijos vadovė yra Hyon Song-Wol, vadovaujanti Pchenjano moterų trupei „Moranbong“, į kurią nares atrenka pats Kim Jong Unas, bei orkestrui „Samjiyon“. Hyon Song-Wol yra ir valdančiosios Darbininkų partijos Centrinio komiteto narė.

Akmeniniais veidais šiauriečių pareigūnai, apsupti šimtų Seulo policininkų sėdo į traukinį, važiuojantį į Gangningą šalies rytuose; ten numatytas vienas iš planuotų trupės koncertų.

Vėliau rodyta, kaip šiauriečių delegacija, nebendravusi su žurnalistais, iš Gangningo išvyksta iš stoties.

Sutarta, kad 140 muzikantų orkestras „Samjiyon“ surengs koncertų Pietų Korėjos sostinėje Seule ir Gangninge, netoli Pjongčango, kuriame vyks olimpinės žaidynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiurptu

Pasiurptu portretas
galetu Š. Korėjos delegacija atvyki i Europos Š. Korėja tai yra LT

idomu

idomu portretas
Šiaurės Korėjos delegacija atvyko į Lietuvą apžiūrėti nacionalinio stadiono ir olimpinio baseino :)

salygos

salygos portretas
tai kapitalistines bet juk reikia rasti /kabliuku/ tam /supuvusiam kapitalizme kad butu ka propoguot....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių