S. Berlusconiui – bausmė už senatoriaus papirkimą

  • Teksto dydis:

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) trečiadienį patyrė naują teisinį smūgį, kai Neapolio teismas skyrė jam trejus metus kalėjimo už senatoriaus papirkimą.

Tačiau 78 metų politikos veteranui dėl teisinių formalumų neteks keliauti už grotų, nurodė jo advokatas Niccolo Ghedini (Nikolas Gedinis).

Advokatas griežtai sukritikavo teismo verdiktą, pavadinęs jį „neteisingu ir nepagrįstu“, tačiau pridūrė, kad lapkričio 6 dieną šioje baudžiamojoje byloje sueis senaties terminas.

Po šios datos negalimi jokie teisiniai veiksmai, todėl apkaltinamasis nuosprendis neturės jokių teisinių pasekmių ekspremjerui, nes nėra pakankamai laiko jo bylą išnagrinėti apeliacine tvarka.

„Teismo procesas buvo geras, ugningas, tačiau kalbant apie pasekmes, artėjanti senatis palieka verdiktą be jokio patoso“, - sakė prokuroras Henry Johnas Woodcockas (Henris Džonas Vudkokas).

Šios bylos epicentre yra numanomas sąmokslas destabilizuoti 2006-2008 metais dirbusią centro kairiųjų vyriausybę.

Senatoriui Sergio De Gregorio (Serdžui de Gregorijui) per tarpininką buvo sumokėti iš viso 3 mln. eurų, kad šis pasitrauktų iš tuometinio premjero Romano Prodi (Romano Prodžio) koalicijos.

Sąmokslo tikslas buvo dar susilpninti ir taip trapią koaliciją, o senatoriaus pasitraukimas pakenkė R.Prodi vyriausybei, kuri žlugo 2008-aisiais, praėjus dvejiems metams po atėjimo į valdžią.

S.Berlusconi centro dešinioji partija „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija!“) laimėjo rinkimus, kurie buvo surengti žlugus vyriausybei, o jis pats trečiai kadencijai buvo paskirtas premjeru ir ėjo šias pareigas iki 2011 metų.

Senatorius pripažino gavęs tuos pinigus.

Teisme pristatydamas kyšininkavimo bylą prokuroras Vincenzo Piscitelli (Vinčencas Pišitelis) sakė, kad šis kyšis buvo dalis „didžiulės ekonominės investicijos, kuri buvo padaryta siekiant vienintelio tikslo, dominusio S.Berlusconi, kuris buvo apsėstas savo troškimo nuversti R.Prodi ir užimti jo postą“.

Prokuratūra prašė teismo ekspremjerui skirti penkerių metų kalėjimo bausmę.

S.Berlusconi neatvyko išklausyti nuosprendžio, kurį perskaitė teismo pirmininkė Isabella Romani (Izabela Romani).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių