S. Berlusconi pareiškė, kad jo dėka buvo baigtas Šaltasis karas

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi vienoje Italijos televizijos laidoje visus nustebino pasakydamas, kad tik dėl jo pastangų baigėsi Šaltasis karas. Nuolat į skandalus patenkantis politikas negailėjo sau pagyrų ir kalbėdamas apie savo valdymo laikotarpį – esą jam valdant Italija buvo labiau gerbiama pasaulyje.

Savo draugystę su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu nuolat pabrėžiantis politikas privertė suklusti net ir gerbiamiausius istorikus. Jų teigimu, Šaltasis karas baigėsi Berlyno sienos ir Sovietų Sąjungos griūtimi. Tačiau anot, S. Berlusconi, tiesa yra kita – tai jis užbaigė 50 metų trukusį Šaltąjį karą, per 2002 metais Romoje vykusį NATO viršūnių susitikimą, kuriame dalyvavo buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas George`as Bushas jaunesnysis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Pasak S. Berlusconi, tik dėl jo draugiškumo ir charizmos jam pavyko įtikinti prezidentus baigti Šaltąjį karą.

Esą tai vainikavo tarp NATO ir Rusijos pasirašyta sutartis, draudžianti narkotikų ir ginklų gabenimą. Dešinysis sparnas su S. Berlusconi „Pirmyn, Italija“, jų partneriais „Šiaurės lyga“ ir „Italijos broliai“, manoma, laimės daugiausia vietų kovą vykstančiuose rinkimuose. Tiesa, pats S. Berlusconi dalyvauti negalės, nes yra teistas už korupciją ir finansinius nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ops

ops portretas
dar vienas psichas (bet su pinigais).

Jiurgis a

Jiurgis a portretas
Berliuskoni ne senelis

JIS TURI OMENYJE JO BIZNĮ SU pUTLERIU?

JIS TURI OMENYJE JO BIZNĮ SU pUTLERIU?  portretas
Toks jau to seneliuko marazmiškas supratimas apie Vertybes; harmonijoje su putlerio pasaulio suvokimu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių