S. Berlusconi pakartotinai išteisintas byloje dėl santykių su nepilnamete

  • Teksto dydis:

Italijos aukščiausiasis teismas antradienį pakartotinai išteisino buvusį premjerą Silvio Berlusconi (Silvijų Berluskonį) byloje, kurioje jis buvo kaltinamas dėl to, kad mokėjo už seksą su nepilnamete šokėja, o vėliau pasinaudojo savo tarnybine padėtimi, kad ištrauktų ją iš arešto.

Po devynias valandas trukusių svarstymų Kasacinio Teismo teisėjai paskelbė nutartį, dedančią tašką ilgai užsitęsusioje teisinėje sagoje, per kurią dėmesys buvo sutelktas į milijardieriaus žiniasklaidos magnato rengtus erotinius vakarėlius, pramintus „bunga bunga“.

Be to, ji suteikia galimybę 78 metų S.Berlusconi toliau vaidinti svarbų vaidmenį Italijos politikoje.

S.Berlusconi neseniai baigė jam skirtą viešųjų darbų programą už mokėsčių slėpimą. Jam taip pat yra iškeltos kelios kitos bylos.

Tačiau mažai tikėtina, kad tas bylinėjimasis užkirs jam kelią grįžti į politiką ir vadovauti opozicijai, nusistačiusiai prieš premjero Matteo Renzi (Matėjo Rencio) planus pertvarkyti Italijos valdymo sistemą.

Teismo nutartis buvo paskelbta vėlai antradienį po posėdžio, per kurį vyriausiasis prokuroras kaltino pagyvenusį vakarėlių liūtą jaučiant „drakonišką aistrą“ paauglėms.

2013 metais S.Berlusconi buvo pripažintas kaltu dėl to, kad mokėjo už seksą Maroke gimusiai Rube Rubacuori („Rubei Širdžių Ėdikei“), kurios tikrasis vardas yra Karima El Mahroug (Karima Mahrug) ir kuriai tuo metu buvo 17 metų. Taip pat buvo pripažinta, kad naudodamasis savo padėtimi jis bandė nuslėpti, kas vyko jo liūdnai pagarsėjusiuose vakarėliuose.

S.Berlusconi buvo skirta lygtinė septynerių metų kalėjimo bausmė ir uždrausta visą likusį gyvenimą dirbti valstybės postuose.

Po metų Milano apeliacinis teismas panaikino S.Berlusconi skirtą bausmę – remdamasis tuo, kad jo veiksmai „nesudarė nusikaltimo“.

Nors sprendimo santraukoje teismas nurodė, kad buvo „neabejotinų įrodymų ... dėl prostitucijos Arkorėje tais vakarais, kai dalyvaudavo Karima El Mahroug“.

Dokumente buvo minimi vakarėliai prabangioje senstančio magnato viloje netoli Milano. Tačiau kaltinimų, kad S.Berlusconi žinojo, jog Ruby tuomet buvo nepilnametė, arba kad jis naudojosi savo padėtimi, „įrodymai adekvačiai neparėmė“, nustatė teismas.

Kai milijardieriui buvo panaikinta laisvės atėmimo bausmė ir draudimas kada nors vėl užimti viešąsias pareigas, prokurorai apskundė tą sprendimą Kasaciniam Teismui.

Po 3,5 val. anksčiau antradienį trukusio posėdžio teisėjai dar devynias valandas diskutavo dėl nekantriai laukiamos nutarties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių