Rygos savivaldybė neleido rusakalbių teisių aktyvistams surengti koncerto

  • Teksto dydis:

Rygos miesto taryba nusprendė nesuteikti leidimo rusakalbių teisių aktyvistams penktadienį surengti koncertą prie Kongresų rūmų, nurodė šaltiniai Latvijos sostinės savivaldybėje.

Tarybos atstovai sakė BNS, kad Rygos valdžia, atsižvelgusi į Latvijos saugumo policijos rekomendacijas, neleis surengti koncerto „Mes norime permainų“ , kurį organizuoja visuomeninė organizacija „Nepiliečių kongresas“.

Šį sprendimą priėmė Rygos miesto vykdomasis direktorius Juris Radzevičius.

„Nepiliečių kongresas“ ir kiti rusakalbių judėjimai sakė, kad per šį koncertą dėmesys bus sutelktas į šios Latvijos visuomenės dalies patiriamas problemas, įskaitant dėl pilietybės įgijimo ir teisės mokytis rusų kalba.

Planuojamas koncertas sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai radikalių pažiūrų aktyvistas Aleksandras Gaponenka socialiniuose tinkluose jį įvardijo kaip „vietos Maidaną“, turėdamas omenyje Ukrainoje pastaruosius kelis mėnesius vykstančią priešpriešą tarp provakarietiškų ir prorusiškų jėgų.

Saugumo policija perspėjo, kad tame renginyje bus sąmoningai siekiama provokuoti ir priešinti Latvijos visuomenę, tai pat kurstyti ideologinę bei etninę įtampą. Šį koncertą planuota surengti Rygos centre, kur savaitgaliais paprastai susirenka daug žmonių, todėl toks renginys kelia fizinės konfrontacijos grėsmę.

Miesto tarybos oficialus sprendimas uždrausti šį renginį ir jo paaiškinimas bus pateiktas koncerto organizatoriams penktadienį.

Planuota, kad tame renginyje ne vien pasirodys Latvijos roko muzikantai ir dainininkai, bet ir sakys kalbas rusakalbių teisių aktyvistai.

„Nepiliečių kongresas“, įkurtas 2012 metais, siekia, kad Latvijoje nebeliktų gyventojų, kuriems atsisakoma suteikti pilietybę, ir sukurti vieningą politinę tautą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam RU

tam RU portretas
ir puiku, SS jų nepavergė pusei šimtmečio, neišvežė į sibirus ir nesušaudė, tik padarė pati geriausią pasaulyje darbą - apgynė nuo ruskių skeltanagių, gaila tik, kad laikinai.

tam to šaunuoliai

tam to šaunuoliai portretas
pasikartosiu. Įleisk kiaulę į daržą, tai ir ant galvos užlips. Tos, taip vadinamos, mažumos jau seniai sėdi visiems ant galvų, naudojasi visokiomis privilegijomis ir vaizduoja skriaudžiamus. Bet patys kelia nepamatuotus reikalavimus vietoje to, kad gerbtų valstybę, kurioje gyvena. Ypač tuo išsiskiria ruskiai ir lenkai. Tokie koncertai ruošiami tikslu sukelti provokacijas, prisikviesti žeminančių latvius ar lietuvius atlikėjų ir rėkti, kad juos skriaudžia. Klausimas, jei skriaudžia, tai ko nė vienas iš tų "engiamų" mažumų neišvyksta iš Lietuvos į savo gimtines? Atsakymas - todėl, kad Lietuvoje jie vykdo kremliaus nurodymus, be to, čia jiems sotu, jie nebadauja, o atvirkščiai, gauna net po dvi algas ar pensijas iš užsakovų ir tos taip nemylimos Lietuvos. Todėl nėra kito vertinimo, kaip ruskius prakeikti ir įvardinti pasaulio blogiu.

to ru

to ru portretas
tai latviu riekalas, mink i savo ruskija ar garbink ka nori, o jus svecioje valstybeje neturi teises reikalauti jokiu privilegiju, seip Klaipedoje reiktu nugriauti ta ruskiu staba - pamikla ale isvaduotojo ir isvesti i savartyna, arba galima sumalti ta akmeni ir geras gruntas gautisu aisktei
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių