Rygoje įvyko demonstracija prieš ugdymą latvių kalba rusiškose mokyklose

  • Teksto dydis:

Latvijos rusų sąjunga šeštadienį Rygoje surengė demonstraciją prieš vyriausybės planus rusiškose mokyklose pereiti prie mokymo latvių kalba, pranešė policija.

Eitynių į kurias susirinko apie 5 000 žmonių, dalyviai nešė Rusų sąjungos vėliavas ir plakatus latvių bei rusų kalbomis, raginančius ginti rusų kalbą ir jos vartojimą švietimo įstaigose.

Demonstracijai su šūkiu „Mūsų pasirinkimas“ vadovavo partijos lyderė Tatjana Ždanok ir Europos Parlamento narys Andrejus Mamykinas.

Tvarką prižiūrėjo policijos pareigūnai.

Latvijos rusų sąjunga teikia, kad vyriausybės planai pereiti prie mokymo latvių kalba ne vien pablogins žinių lygį ir sukels vaikams stresą, bet ir nuslopins jų paskatas mokytis.

Partijos nuomone, reformos tikrasis tikslas yra „rusų bendruomenės visiška degradacija ir asimiliacija“. Aktyvistai teigia, kad planuojami pokyčiai gali paaštrinti nesutarimus tarp šalies etninių bendruomenių.

Latvijos įstatymų leidėjai kovo 22 dieną paskutiniuoju svarstymu priėmė Švietimo įstatymo ir Įstatymo dėl bendrojo ugdymo pataisas, pagal kurias 2019–2020 mokslo metais tautinių mažumų mokyklose vidurinio ugdymo pakopoje bus pradėtas laipsniškas perėjimas prie ugdymo latvių kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>nuomone

>nuomone portretas
Padorūs lietuviai, o tokių dauguma, tikrai yra žmoniški.Ir draugiški rusams. Daug metų gyvenome kartu,draugavom, augom tuose pačiuose kiemuose, nuo senų, istorinių laikų turime bendrų reikalų.. O kad ir pas vienus, ir pas kitus tam tikrais laikotarpiais atsiranda šovinistų ir fašistų, kitokio brudo, tai reikia žiūrėt ramiai. Ir nepasiduoti jų siekiui manipuliuoti aplinkiniais. Šiuo laiku pas mus tokie brudai yra konslibai ir buvę KGB-istai, o rusų ir kt. vietinėse bendruomenėse - užsilikę komuniagos, kažkada gerai gyvenę ir turėję labai šiltas vietas.Negalintys atleisti kad čia jau niekad nediktuos savo tvarkų kaip Didysis Brolis. Džiugina,kad jaunimas yra kitoks. Nesu girdėjęs kad jaunas lietuvis įžeidinėtų vietinius rusus ir varytų ,,važiuoti į istorinę tėvynę". Manau kad ir toliau visi gyvensime draugiškai.Savo ir savo šalies Lietuvos labui.

???

??? portretas
galima pagalvoti,kad šie padarai neturi tėvynės.

Kirvis

Kirvis portretas
Visi tie mitingai, kvailu istatymu priemimas, sankcijos, yra gudrus kremliaus sliuzu zaidimas. Skaldyk ir valdyk, daugiau is derzavos salininku nera ko ir tiketis.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių