„Ryanair“ praneša apie preliminarų susitarimą su Italijos darbuotojais

  • Teksto dydis:

Žemų kainų oro linijų bendrovė „Ryanair“ penktadienį pranešė, kad susitarė su skrydžių įgulos sąjungomis Italijoje dėl darbo sutarčių pagal Italijos įstatymus.

Pranešime spaudai „Ryanair“ teigė, kad susitarimai „iš esmės“ pasirašyti su sąjungomis FIT-CISL, ANPAC ir ANPAV Romoje ketvirtadienį.

Taip pat ketvirtadienį Italijos įgulos nariai kartu su darbuotojais iš Belgijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Portugalijos pranešė rugsėjo 28 dieną rengsiantys 24 valandų streiką. Profesinės sąjungos jį apibūdino kaip didžiausią streiką „Ryanair“ istorijoje.

Susitarimas tarp „Ryanair“ ir darbuotojų Italijoje turėtų pradėti veikti spalio 1 dieną ir galioti trejus metus. Jų dalyvavimas būsimame streike yra neaiškus, profesinių sąjungų lyderiai rengia konsultacijas šiuo klausimu.

Remiantis sąjungomis, susitarimas sudarys sąlygas įguloms dirbti pagal sutartis, sudarytas pagal Italijos, o ne Airijos įstatymus. Tai buvo pagrindinis darbuotojų reikalavimas.

„Ryanair“ jau pasiekė susitarimus su įgulos nariais Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje, bet derybose kitose šalyse iškilo sunkumų.

Trečiadienį streiką surengė pilotai ir įgulos nariai Vokietijoje. Dėl šios priežasties „Ryanair“ turėjo atšaukti 150 skrydžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių