Rusų ambasadorius Latvijos ministrui: Rusija nepažeidė ir nepažeis sienos

  • Teksto dydis:

Rusijos ginkluotosios pajėgos nepažeidė Latvijos sienos ir nepažeis jos ateityje, pareiškė Rusijos ambasadorius Latvijoje Aleksandras Vešniakovas Latvijos gynybos ministrui Raimondui Bergmaniui, kuris penktadienį priėmė ambasadorių, šiam paprašius, naujienų agentūra BNS sužinojo tai Gynybos ministerijoje.

Susitikę jiedu aptarė Rusijos karinę veiklą prie Latvijos sienos ir civilinio oro transporto saugumo klausimus, kai nebūna ryšio su Rusijos karo lėktuvais.

R.Bergmanis pasiūlė parengti abiejų šalių susitarimą dėl karinės informacijos mainų ir tokiu būdu užtikrinti skaidrumą ir pasitikėjimą tarpusavio bendradarbiavime.

„Esu įsitikinęs, kad įrodžius, jog tarp abiejų šalių nėra jokių slaptų programų, nebeliktų būtinybės staiga tikrinti kovinę parengtį pasienio zonoje; taip pat svarbu užtikrinti laiku teikiamos informacijos apie planuojamas pratybas mainus“, – sakė gynybos ministras.

Apie NATO pajėgų buvimą Latvijoje R.Bergmanis pasakė, kad tai yra Latvijos gynybos kertinis akmuo.

„NATO pajėgų buvimas Latvijoje yra gynybinio pobūdžio. Mes stipriname savo gynybos pajėgumą, mes nenorime grasinti kitoms šalims“, – pažymėjo R.Bergmanis.

Jis priminė Rusijos ambasadoriui apie incidentus oro erdvėje prie Latvijos sienos, kai rusų karo lakūnai nesilaiko tarptautinės praktikos, skraido nepranešę apie skrydžių planus, išjungę savo atsakiklius.

„Praktika būna gera, kai tos šalys informuoja apie savo skrydžius pasienio zonoje“, – sakė R.Bergmanis.

Abu pašnekovai sutiko, kad būtina palaikyti tarpusavio dialogą ir užtikrinti informacijos mainus tarp Latvijos ir Rusijos.


Šiame straipsnyje: LatvijaRusijasiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių