Rusijos valstybinės įstaigos neplanuoja keisti „Microsoft“ vietos programine įranga

  • Teksto dydis:

Rusijos valstybinės įstaigos ir įmonės neplanuoja keisti savo naudojamų JAV IT milžinės „Microsoft“ sistemų šalyje sukurta programine įranga, pareiškė Kremlius.

Paklaustas, ar visa „Microsoft“ programinė įranga valstybinėse įstaigose ir įmonėse bus pakeista Rusijoje sukurta programine įranga, Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsakė: „Ne. Ir tai yra absoliučiai neįmanoma.“

Visgi jis pažymėjo, kad „nacionalinės programinės įrangos kūrimo darbai vyksta“.

„Tačiau yra suprantama, kad, be jokios abejonės, naudoti nacionalinę programinę įrangą įmanoma ten, kur nemažėja šios programinės įrangos našumas, jos efektyvumas, kur ji yra pakankamai pažangi ir gali prilygti užsienio analogams“, – pareiškė D. Peskovas.

Jis mano, kad „Microsoft“ programinę įrangą visiškai pakeisti Rusijoje sukurta programine įranga bus įmanoma tuomet, kai „vietos programinės įrangos kūrėjai pagimdys ką nors efektyvesnio“.

„Tuomet, žinoma, bus tiesiogiai tikslinga visiškai pereiti prie kažko efektyvesnio. Tai efektyvumo klausimas“, – pabrėžė Rusijos valstybės vadovo atstovas spaudai.

Tuo tarpu JAV televizijos kanalas NBC sako, jog pastaruoju metu sklidusios kalbos apie tai, kad „Microsoft“ programinė įranga Rusijos valstybinėse įstaigose ir įmonėse gali būti pakeista Rusijoje sukurtomis analogiškomis programomis, yra naujos Kremliaus kovos su Jungtinėmis Valstijomis krypties apraiškos.

„Šaltiniai žvalgyboje pareiškė, kad ši kampanija „Microsoft“ atžvilgiu pradėta dėl to, kad ši įmonė yra didžiausia JAV informacinių technologijų srityje, todėl galima lengvai įtikinti rusus, kad ji dirba Amerikos žvalgybai“, – pareiškė televizijos kanalas.

Tuo tarpu „Microsoft“ patikino, jog neturi jokių ryšių su žvalgybos tarnybomis, ir televizijos kanalui pareiškė, kad „nieko nešnipinėja“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių