Rusijos televizija nutraukė diskusiją, žurnalistui pradėjus kritikuoti gėjų padėtį

  • Teksto dydis:

Rusijos vyriausybės finansuojama televizija RT ketvirtadienį atsidūrė naujo skandalo centre, kai nutraukė tiesioginę diskusiją, vienam amerikiečiui žurnalistui pradėjus piktintis dėl Rusijoje priimto homofobinio įstatymo.

Demonstruodamas solidarumą su Rusijos gėjais, žurnalistas Jamesas Kirchickas (Džeimsas Kirčikas) dėvėjo vaivorykštės spalvų petnešas, duodamas interviu vienai RT laidai, kuriame jis pasmerkė „siaubingą homofobijos aplinką Rusijoje“.

Jo pasisakymas buvo transliuojamas tiesioginiu vaizdo ryšiu iš Stokholmo trečiadienio popietę rodytoje laidoje, kurioje kartu su kitais apžvalgininkais buvo diskutuojama apie JAV vyriausybės paslaptis portalui „WikiLeaks“ paviešinusio kario Bradley Manningo (Bredlio Maningo) bylą, kariniam tribunolui ruošiantis paskelbti nuosprendį.

Kai J.Kirchickas nukrypo nuo temos, pradėjęs polemizuoti su laidos vedėjais RT studijoje apie įstatymą, laikomą nukreiptu prieš homoseksualių asmenų teises, taip pat pasmerkė šį kanalą kaip „Kremliaus finansuojamą propagandos tinklą“, laidos vedėjai suteikė žodį kitam komentatoriui, o tiesioginis ryšys su amerikiečiu buvo išjungtas.

Prieštaringai vertinamas įstatymas, draudžiantis skleisti „gėjų propagandą“ nepilnamečiams, kurį birželį pasirašė prezidentas Vladimiras Putinas, išprovokavo tarptautinius protestus. Didžiosios Britanijos aktorius Stephenas Fry (Stivenas Frajus) netgi paragino atimti iš Rusijos teisę organizuoti ateinančių metų žiemos olimpines žaidynes, kurios vyks Juodosios jūros kurorte Sočyje.

„Vienas draugas nusprendė mus „patrolinti“ per laidą Bradley Manningą. Be abejo, jį išklausėme, tačiau nusprendėme, kad tai niekaip nesusiję su (laidos) tema, – RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian rašo socialiniame tinkle „Twitter“. – Kitą kartą pakviesime jį diskutuoti apie gėjų teises. Tačiau kol kas – viso gero.“

Anglų kalba transliuojančio kanalo vedėjai atrodė sutrikę, kai J.Kirchickas pasinaudojo jam suteikta galimybe pasisakyti, užsipuldamas Rusiją dėl minėto įstatymo.

„Būdamas čia, Kremliaus finansuojamame propagandos tinkle, ketinu dėvėti savo „Gėjų pasididžiavimo“ petnešas ir ketinu pasisakyti prieš siaubingą prieš gėjus nukreiptą įstatymą, kurį pasirašė Vladimiras Putinas“, – pareiškė J.Kirchickas, rašantis įvairiuose leidiniuose, tarp jų dienraštyje „New York Daily News“.

RT vedėjams pamėgino įsiterpti ir paraginti J.Kirchicką grįžti prie laidos temos, bet jis nesutiko, sakydamas: „Man tikrai neįdomu kalbėti apie Bradley Manningą – man rūpi kalbėti apie siaubingą homofobijos aplinką Rusijoje dabar pat.“

„Twitter“ tinkle 6 mln. sekėjų turintis S.Fry pagyrė J.Kirchicką savo žinutėje, prie kurios pridėjo nuorodą į šio epizodo vaizdo įrašą, paskelbtą portale „YouTube“, pareiškęs: „Tai išties didinga!“

Vakarų šalių apžvalgininkai neretai kritikuodavo RT dėl esą neobjektyvios žurnalistikos, ypač nušviečiant konfliktą Sirijoje, taip pat kaltino vengiant temų, kurios gali būti nepatogios Kremliui.

Kanalas teigia nesantis Kremliaus ruporas – tik pateikiantis kitokį požiūrį žiūrovams, pavargusiems nuo Vakarų šalių žiniasklaidos pagrindinių temų.


Šiame straipsnyje: RusijaGėjaiHomoseksualai

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaida

klaida portretas
Mes geju nebijom, todel vadinti mus homofobais neetiska. Jie musu bijo taigi jie heterofobai

klp

klp portretas
zverys grazinkite vaikams VAIVORYKSTE...!!!

Aurimas

Aurimas portretas
Susireikšminęs šiknakrušys nusprendė pasirodyti koks jis "žmogaus teisių gynėjas". Na juoką kelia ir tiek. Tą pačią sekundę būčiaus išmetęs išsišokėlį lauk. Ir dar baudą už iškrypimo propagandą būtų gaves.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių