Rusijos teismas pripažino opozicijos lyderius kaltais dėl masinių riaušių kurstymo

  • Teksto dydis:

Maskvos teismas ketvirtadienį pripažino kaltais Rusijos opozicijos lyderius Sergejų Udalcovą ir Leonidą Razvozžajevą kaltais dėl masinių riaušių kurstymo per vieną demonstraciją prieš prezidentą Vladimirą Putiną.

S.Udalcovas, laikomas namų arešte nuo praeitų metų vasario, ir L.Razvozžajevas kaltinami koordinavę protesto akciją, per kurią prasiveržė smurtas. Ši akcija įvyko 2012 metų gegužės 6 dieną, V.Putino prisaikdinimo trečiai kadencijai prezidento poste išvakarėse.

"Udalcovas, Razvozžajevas ... ne kartą tarėsi dėl masinių neramumų organizavimo Rusijos Federacijos teritorijoje", - sakė teisėjas Aleksandras Zamašniukas.

Abu aktyvistai neigia organizavę masines riaušes, taip pat kaltinimus dėl planų sukurstyti didesnio masto neramumus.

Prokurorai siūlė skirti abiem kaltinamiesiems po aštuonerius metus laisvės atėmimo. Numatoma, kad nuosprendis bus paskelbtas vėliau ketvirtadienį.

S.Udalcovas buvo vienas iš lyderių per protestus prieš V.Putiną, nuvilnijusius keliuose didžiuosiuose miestuose 2011-2012 metais. Kitas protestų lyderis Aleksejus Navalnas yra laikomas namų arešte; jam taip pat skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė byloje dėl valstybės turto grobstymo.

Kritikai sako, kad V.Putinas patylomis triuškina politinę laisvę tuo metu, kai pasaulio dėmesys nukreiptas į krizę Ukrainoje. Prezidentas neigė naudojantis teismus politiniams tikslams, o šią savaitę tvirtino, kad Rusijoje nesistengiama užgniaužti politinę visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai gerai

tai gerai  portretas
Kalejime ju vieta-o tai su jais bus kaip ukrainoj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių